2015. nov 26.

F1 Értékelték idei évüket a versenyzők

írta: FormaNet
F1 Értékelték idei évüket a versenyzők

Az évadzáró Abu-Dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján hat versenyző, közülük három világbajnok, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso, illetve a Lotustól búcsúzó Romain Grosjean is értékelte idei szezonját.

abu-dzabi.JPG

Romain Grosjean: Azt hiszem, a kedvenc pillanatomat elég könnyű megnevezni – ez Spa-Francorchamps-ban volt, ahol dobogós lettem. Ami az év összefoglalását illeti, szerintem ez egy nagyon jó év volt vezetés szempontjából. Év elején volt egy jó alapunk az autót illetően, és bár nem fejlesztettünk annyit, amennyit szerettünk volna, de így is a konstruktőri hatodik helyért harcolhatunk, így elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk a szezonban.

Danyiil Kvjat: Nos, igencsak eseménydús év volt, sőt azt kell mondjam, nagyon hamar el is telt. Azt hiszem, a kezdet elég fájdalmas volt számomra, de büszke vagyok rá, hogy sikerült megmásznunk a hegyeinket az összes problémát illetően. Ezt követően egyfajta stabilitást érzékelhettünk. Volt néhány erős versenyünk, és szereztünk sok pontot, de természetesen a jövőben ennél többre vágyunk. A csúcspont azt hiszem, a dobogós helyezésem volt, bár nem mondanám, hogy ez volt a legjobb versenyem. Volt néhány nagyon erős futamunk az utóbbi hétvégéken, amikkel nagyon elégedett voltam. Remélem, itt is jó eredményt fogok elérni.

Kimi Räikkönen: Azt kell mondjam, elég átlagos év volt. Jobb mint a tavalyi, de még mindig messze van attól, amit szeretnénk. De jövőre is van élet, és újra megpróbálom. A bahreini volt a legjobb eredményem, de ez nem azt jelenti, hogy az a verseny jobb volt, mint a többi. Nem volt könnyű az év, és bár tavalyhoz képest sokat fejlődtünk, de még nem lehetünk elégedettek. Nagy hátrány, hogy öt versenyt nem futottam végig. Sokat kell még javulni, de biztos vagyok abban, hogy fogunk is.

Roberto Merhi: Az biztos, hogy nagyon nehéz útnak kezdtem neki, hiszen nem tesztelhettem, és őszintén szólva sosem vezettem korábban ezt az autót. De szerintem elég sokat fejlődtem az év során, a csapattal és az autóval együtt. Szerintem a legutóbbi futamok már egész jók voltak. A szezon legjobb pillanatának a silverstone-i esős verseny utolsó köreit mondanám, és elég jó volt a spielbergi időmérő is.

Fernando Alonso: Nos, nyilvánvaló, hogy nehéz évünk volt, egész évben küzdöttünk a tempóval és a megbízhatósággal is, szóval egyértelműen egy nehéz időszakon vagyunk túl. De személy szerint úgy gondolom, hogy szükségem volt erre. Karrierem szempontjából lépnem kellett két világbajnoki cím, és öt fantasztikus szezon után, amikor a bajnoki címért harcolhattam, de mindig csak második lettem. Úgyhogy szükségem volt új motivációra, és jött ez az új projekt, amiben bíztam, és hittem, hogy ez az egyetlen mód arra, hogy ismét világbajnok lehessek. Mint mondtam, ez egy nehéz év volt, de rengeteget tanultam. Szeretek együtt dolgozni a McLarennel és a Hondával, akik magukkal hozták a csapathoz a japánokra jellemző fegyelmet és a japán kultúrát. Továbbra is optimista és boldog vagyok, és már nagyon várom a következő évet, ami kicsivel könnyebb lesz.

Lewis Hamilton: Mit is mondhatnék? Természetesen ez volt pályafutásom legjobb éve, és nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hogy a csapatom ilyen nagyszerű munkát végzett. Talán az austini volt az egyik legjobb verseny számomra, nyilván ez volt a szezon csúcspontja.

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 hamilton alonso raikkonen grosjean formula-1 abu-dzabi