2017. feb 04.

A Red Bull idén Mercedes vadászatra készül

írta: FormaNet
A Red Bull idén Mercedes vadászatra készül

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2017-es évben is a Mercedes lesz a favorit csapat, ugyanakkor úgy véli, ők is sokat erősödtek, és nagyon optimistán készülnek az idei csatára.

red_bull_2016_malajzia.JPG

Tavaly a világbajnoki pontversenyben második helyen zárt a Red Bull csapata, és bár csak két alkalommal, de egyedül nekik sikerült letaszítani a dobogó legfelső fokáról a Mercedes versenyzőit. Christian Horner szerint

“Úgy tűnik, egyre inkább lendületbe jövünk. Már 2016 is ez látszott, és úgy érzem, a csapatnál most valóban optimista a hangulat. Ha csak egy kicsit előre tudunk lépni a motorral és az autónkkal is, akkor meglehet az eszközünk a Mercedesszel szemben. 2017-ben mindenki tiszta lappal kezd, és senki nem tudja, hogy állnak az ellenfelek. Mi eddig elég jók voltunk a szabályváltozásoknál, de semmit nem lehet biztosra venni. A következő szezonban is a Mercedes lesz a favorit, de ha közelebb kerülnénk hozzájuk és tudnánk némi nyomást gyakorolni rájuk, az mindenki számára nagyszerű lenne.”

A Ferrarinál egyelőre még nincsenek ilyen hangzatos tervek, legalábbis Kimi Räikkönen a tesztekig értelmetlennek tartja bármit is spekulálni az erőviszonyokról.

 “Sok szabály megváltozott, szóval majd meglátjuk. Ekkora változásoknál nem érdemes találgatni, de remélhetőleg ott tartunk, ahol szeretnénk”- nyilatkozta szokásához híven szűk szavúan a finn bajnok, majd azért hozzátette, hogy nyilván sokkal jobban élvezné a versenyzést, ha a tavalyinál jobban alakulnának a dolgok.

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 raikkonen red bull horner formula-1