2017. feb 06.

F1 Rosberg szerint Alonso izgalmasabb választás lett volna

írta: FormaNet
F1 Rosberg szerint Alonso izgalmasabb választás lett volna

A tavalyi Formula-1-es világbajnok, Nico Rosberg szívesebben látta volna saját maga helyén Fernando Alonsót. A német szerint rajongók szempontjából mindenképp izgalmasabb páros lett volna, mint Bottas és Hamilton.

alonso-rosberg.JPG

Nico Rosbeg pár nappal azután, hogy megnyerte a 2016-os csatát csapattársa, Lewis Hamilton ellen, ezzel pedig megszerezte élete első világbajnoki címét, nagy meglepetésre bejelentette visszavonulását. Ezután rögtön több spekuláció is felreppent Hamilton leendő csapattársáról, melyek között természetesen Fernando Alonso neve is felmerült. Végül a csapat Valtteri Bottas mellett döntött, ám Rosberg szerint izgalmasabb választás lett volna a spanyol bajnok.

„Nyilván én most a másik oldalról, rajongói szemmel nézem a dolgokat, így elég könnyű válaszolni”- kezdte Rosberg, mikor megkérdezték tőle, hogy kit látott volna legszívesebben saját helyén.

„Mindenki azt mondja, hogy Alonso, és én is, mert akkor egy valódi tűzijátékot láthatnánk közte és Hamilton között. A rajongók szempontjából jobb lenne, de a csapat tudja, hogy ez nem működne. Így találtak egy remek megoldást. Bottas gyors, és bár Hamiltont nehéz lesz legyőzni, mert nagyon magasra teszi a lécet, de már bizonyította, hogy képes rá.”

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 rosberg hamilton alonso formula-1 bottas