2017. feb 13.

F1 Bottas: Nem szeretnék saját csapattársam lenni

írta: FormaNet
F1 Bottas: Nem szeretnék saját csapattársam lenni

Valtteri Bottas minden bizonnyal eddigi F1-es pályafutásának legnagyobb kihívása elé néz idén, hiszen világbajnok csapattal, világbajnok csapattárssal vág neki a szezonnak, ami óriási kihívás elé állítja majd. A finn ugyanakkor nincs megilletődve a nagy lépéstől, és kijelentette, célja egyértelműen a világbajnoki cím.

bottas_1.JPG

Az idei szezon egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon Valtteri Bottas elég kemény versenytársa lesz-e a Mercedesnél Lewis Hamiltonnak. Tavaly Nico Rosbegnek hosszú idő után sikerült legyőznie a háromszoros világbajnokot, és most ezzel a céllal érkezik Bottas is a Mercedeshez.

“A célom a világbajnoki cím, és most tényleg meg van erre a lehetőségem. Remélem a teszteken nagyon sok kilométert meg tudok majd tenni, és ha minden jól alakul, akkor lesz egy gyors és megbízható kocsim, amivel harcba szállhatok a vb címért” – nyilatkozta Bottas a finn MTV-nek.

Mindemellett elárulta, beszélgetett Nico Rosberggel is, aki valószínűleg ellátta őt néhány jó tanáccsal.

„Jó volt elbeszélgetni Nicóval. Hosszú időt töltött a csapatnál, éppen ezért versenyzői szemmel pontosan tudja, hogyan működnek a dolgok. Nehéz ezt így elmondani, de nagyon sokféle munkaterület van, főleg a versenyhétvégéken. A lényeg, hogy átlássam a csapat működését, és tudjak velük együttműködni úgy, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból.”

Múlt héten Lewis Hamilton édesapja tett egy olyan megjegyzést, hogy nem irigyli azt a pilótát, aki fiának ellenfele lesz: „Bárkinek, aki szembetalálja magát Lewis-zal, annak tökéletesen meg kell terveznie karrierjét, mert könnyen előfordulhat, hogy ez a pályafutásának végét jelenti.”

A finn persze ezt nem hagyta szó nélkül: „Nos, én sem szeretnék a saját csapattársam lenni. Nem félek Hamiltontól. Várjuk meg a szezonkezdést, aztán majd meglátjuk hogyan alakul.

Bottas pályafutása röviden

  • Született: Finnországban, Nastolában 1989. augusztus 28-án.
  • 6 évesen kezdett gokartozni, majd 2007-ben került a Formula Renault 2.0 szériába, ahol három győzelemmel a 3. helyen fejezte be a szezont.
  • 2008-ban Formula Renault bajnok lett 12 győzelemmel.
  • 2009-2010-ben a Formula-3 Euroseries-ben versenyzett, mindkét évben 3. lett az összetettben.
  • 2011-ben GP3 bajnok lett.
  • 2010-ben tesztpilótaként csatlakozott a Williamshez, majd 2012-ben tartalékpilóta lett a csapatnál.
  • 2013-ban debütált a Formula-1-ben Pastor Maldonado csapattársaként.
  • 2014-ben szerezte meg első dobogós helyét Ausztriában. Azóta még nyolcszor került be a top3-ba, ám eddigi 77 nagydíja alatt még nem sikerült futamgyőzelmet aratnia.
  • Eddigi csapattársainak az összetett bajnokságban még sosem sikerült őt legyőzniük.
Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 williams lewis hamilton formula-1 valtteri bottas