2017. feb 20.

F1 Ezért nem lett Alonso a Mercedes pilótája

írta: FormaNet
F1 Ezért nem lett Alonso a Mercedes pilótája

Nico Rosberg váratlan bejelentése után a Mercedesnek gyorsan ki kellett választania a megfelelő csapattársat Lewis Hamilton mellé. Sokak szerint egy Alonso-Hamilton páros izgalmas lett volna, és így van ezzel a csapat főnöke Toto Wolff is, aki most elárulta miért vetették el mégis ezt a verziót.

lewis-hamilton-fernando-a-001.jpg

Miután a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg egyik napról a másikra szögre akasztotta sisakját, rengeteg spekuláció kapott szárnyra, hogy vajon kit választ Lewis Hamilton mellé a Mercedes. Végül Valtteri Bottas kapta meg a lehetőséget, és egy egyéves szerződést. Listán volt még Pascal Wehrlein, ám a tapasztalat Bottast segítette.

Mindemellett Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is a lehetőségek között szerepelt, és Toto Wolff elismerte, hogy ez utóbbi versenyző elég vonzó ötlet volt.

„Ha megtehettem volna, hogy szurkolói szívvel válasszak, akkor Fernandót szerettem volna, és azt a régi rivalizálást, ami 2007-ben volt. De a csapat szempontjából ez egy olyan valami, ami nem megy”- vallotta be a BBC-nek Wolff.

„Az az év különösen fájdalmas volt McLaren partnereként a Mercedes számárára is. Persze azóta érettebbek lettek, és az emberek változnak is, szóval biztosan izgalmas felállás lett volna, de számunkra talán kicsit túlságosan is izgalmas.”

A Mercedes részéről nyilván érthető, hogy nem akarnak túl sok kockázatot vállalni, hiszen ha visszaemlékszünk, 2007-ben a McLaren hiába szerezte meg a konstruktőri címet, Hamilton és Alonso csatározása végül odáig vezetett, hogy a ferraris Kimi Räikkönen elhozta az orruk elől a világbajnoki címet. Ráadásul az elmúlt években Rosberg és Hamilton rivalizálása is bőven okozott fejtörést a csapatnak, így nem meglepő, hogy egy kis nyugalomra vágynak. Persze Wolff gyorsan azt is hozzátette, hogy Bottasnak is ugyanolyan esélyeket biztosítanak a győzelemre, mint brit bajnokuknak.

„Remélem, lesz annyira jó autónk, hogy győzelmekért és a bajnoki címért harcoljunk, és mi továbbra is az egyenlőséget támogatjuk.”

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 hamilton alonso formula-1 toto wolff