2017. feb 22.

F1 Megérkezett az idei Force India is

írta: FormaNet
F1 Megérkezett az idei Force India is

Szerda délután Silverstone-ban a Force India csapata is lerántotta a leplet 2017-es konstrukciójáról, a VJM10-ről.

force_inda.JPG

Az egykori Jordan, Midland és Spyker csapatok utódja, a Force India 10. évét kezdi meg a száguldó cirkusz porondján.

Tavaly volt eddigi F1-es pályafutásuk legerősebb szezonja, amikor 173 ponttal negyedikek lettek a konstruktőri tabellán, olyan legendás alakulatokat megelőzve, mint a Williams vagy a McLaren.

Idén a Mercedes-motoros VJM10-est Sergio Pérez, és a korábbi manoros pilóta, Esteban Ocon vezetheti majd, miután tavaly év végén Nico Hülkenberg a Renault-hoz igazolt.

Csakúgy, mint az eddigi bemutatott versenyautók, a VJM10-et is hasonlóan tervezték, az új szabályokhoz igazodva. Az „orrlyukas" orrkúp, és a cápauszony itt is megjelenik, bár a kocsi eleje kissé lépcsős, ami azért nem annyira mutatós.

vjm10.JPG

"Nagyon izgatott vagyok” – kezdte a csapatfőnök, Vijay Mallya.

„Már sok kommentátor mondta, hogy teljesítményben jóval meghaladjuk saját súlyunkat, és világbajnokokhoz hasonló összegeket fektetünk be. Ez nagy bók, hiszen sokat elárul szenvedélyünkről, és csapatom kreativitásáról, tehetségéről. Ez a szenvedély egyre erősebb bennünk, ami arra sarkall minket, hogy 2017-ben még egy helyet javítsunk.”

A technikai igazgató, Andy Green ennél kicsit árnyaltabban fogalmazott, de úgy véli, jó munkát végeztek a tél folyamán.

„Az előző idényhez képest ez az autó most 95%-ban vadonatúj. A filozófiánk hasonló, de gyakorlatilag a nulláról kezdjük. Ez egy kirakós játék, és minden darabnak a helyére kell kerülnie, de az autó alapjai megfelelőek.”

Szólj hozzá

f1 forma-1 force india formula-1 autóbemutató vjm10