2017. feb 23.

F1 Gyönyörű lett az új Mercedes

írta: FormaNet
F1 Gyönyörű lett az új Mercedes

A mai nap sem maradt új autó nélkül, ezúttal a Mercedes idei konstrukcióját csodálhatják meg a rajongók. Az elmúlt három év világbajnok csapata kétség kívül nagyon mutatós darabbal rukkolt elő.

mercedes_3.JPG

 

A Mercedes a mai hivatalos autóbemutatója előtt, Silverstone-ban - reklámforgatás ürügyén - már pályára is küldte új autóját, a W08-ast, melyet elsőként Lewis Hamilton próbálhatott ki.

Az eddig bemutatott autókhoz képest a W08-as egy rendkívül letisztul formát kapott, és nincs cápauszonya se, bár meglehet, hogy ez változni fog még a szezonkezdésig.

A hivatalos leleplezés délután negyed kettő körül történt meg, és Hamilton máris áradozott új munkaeszközéről:

"Hihetetlenül érzem magam. Tegnap láttam először az autót teljes egészében, és ez a legkidolgozottabb kocsi, amit valaha láttam a Formula-1-ben. Úgy érzem ergonómia szempontjából szinte ugyanaz mint a régi, csak nagyobb és erősebb. Egy igazi vadállat."

mercedesw08.JPG

Természetesen a délután folyamán Valtteri Bottas is megkapja a kocsit, és már alig várja: "Ami igazán tetszik az az, hogy mennyire letisztult, ugyanakkor rengeteg részletet rejt minden területen. Az első- és hátsó részen is, az oldalsó légterelőknél is, mindenhol látszik, hogy mindent beleadtak, amit lehetett. Fantasztikusan néz ki, már alig várom, hogy vezessem.”

c5wjrwwwiaalyt.jpg


Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 formula-1 autóbemutató w08