2017. feb 24.

F1 A McLaren bemutatta a narancssárga-fekete MCL32-t

írta: FormaNet
F1 A McLaren bemutatta a narancssárga-fekete MCL32-t

Péntek a nagy csapatok napja volt, a maranellói alakulat után a McLaren is bemutatta idei autóját. Az előzetesen felröppen hírek igazolódtak, a wokingi gárda az idei évben valóban vissza tért a múltba és narancssárgára és feketére festette az MCL32 kódjelű konstrukcióját, ami már elnevezésében sem a 2016-os modell egyel nagyobb számú testvére.

mclaren1.JPG  

 A csapatfőnök, Zak Brown elmondta, miért is döntöttek a narancssárga mellett. „Azt hiszem ez egy igazán szép műalkotás. Különféle design variációkat néztünk meg, és végül a szurkolóknak kedvezve döntöttünk, mivel sokan kérték, hogy legyen benne egy kis narancs."

A wokingi istálló az elmúlt évben egy kicsit ugyan előrelépett a Honda partnerség első évéhez képest, de ez az előrelépés nagyon távol van mind a csapat, mind a szurkolók elvárásától.

A bemutatón az istálló két pilótája, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is természetesen részt vett.

A csapatfőnök az elmúlt időszak kudarcairól is beszélt.

"A csapat nagyon csalódott, hogy nem tudtunk versenyeket nyerni. Egy új csomagunk van, de ezekhez a dolgokhoz idő kell. A 2016-os év nem volt jó év, a McLarenhez képest, de volt némi előrelépés és ezt láthatjuk majd 2017-ben is. Egyszer majdcsak odaérünk és akkor keményen visszavágunk."

mclaren2.JPG

mclaren3.JPG

Szólj hozzá