2017. feb 24.

F1 A Mercedes nem akar több félreértést

írta: FormaNet
F1 A Mercedes nem akar több félreértést

A Mercedes motorsport főnöke, Toto Wolff elárulta, hogy idén kicsit kiigazítják a csapaton belüli szabályokat. Erre többek között azért van szükség, mert a tavalyi Abu-Dzabi Nagydíjon kiderült, vannak még fehér foltok ezen a területen.

mercedes_4.JPG

A korábbi években a Mercedes mindig a  csapaton belüli szabad versengés híve volt, ám tavaly Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatározása Ausztriában egy utolsó körös ütközésig vezetett. Ezt követően a csapatvezetés kénytelen volt szigorítani a belső szabályzaton, és egyértelművé tette pilótái számára, hogy tiszteletben kell tartaniuk csapatuk érdekeit. További ütközés ugyan nem történt köztük a szezon során, ugyanakkor Abu-Dzabiban Hamilton valamelyest felrúgta a megállapodást. Szándékosan feltartotta világbajnoki cím felé menetelő riválisát, nem törődve a bokszból érkező csapatutasításokkal.

Éppen ezért most a Mercedes szükségesnek érzi kicsit felülvizsgálni ezeket a belső szabályokat annak érdekében, hogy még véletlenül se kerülhessen veszélybe a győzelem egy esetleges félreértés miatt.

„Van egy belső megállapodás, amit az elmúlt évek tapasztalataiból alakítottunk ki, és Abu-Dzabiban kiderült, hogy bizony vannak még benne fehér foltok. Továbbra is egyenlő feltételeket biztosítunk, a csapat, a versenyzők és a szurkolók érdekében, szóval az alapkoncepció nem változik. De talán másként nevezzük majd,, kicsit elveszünk belőle, kicsit hozzárakunk, de azért nem fogjuk túlbonyolítani”- árulta el Wolff, és közben azért reménykedik benne, hogy a mostani párosítás nem fog ennyi fejfájást okozni.

„Meglátjuk milyen lesz a szezonkezdés. Meglehet, hogy teljesen más lesz a két versenyzőnk kapcsolatának alakulása. És lehet, hogy ez igaz lesz más csapatokra is.”

„Lewis négy éve van velünk, és minél hosszabb ideje vagyunk együtt, annál jobban megismerjük egymást. Ahogy én láttam most az utóbbi hetekben, szerintem remek hangulatban van, és nagy a harci kedve. Nekem úgy tűnik, lezárta az előző évet, és rendkívüli munkát végzett a csapattal. Szerintem rendben van. Lehet hogy azért, mert új csapattársat kapott, és így némileg más a hangulat. Szóval összességében pozitív érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.” - vélekedett Toto Wolff 

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 hamilton formula-1 csapatutasítás toto wolff bottas