2017. feb 25.

F1 Alonso: Nem volt miről beszélni a Mercedesszel

írta: FormaNet
F1 Alonso: Nem volt miről beszélni a Mercedesszel

Pénteken mutatták be a McLaren idei versenyautóját, mely teljesen új külsővel vág neki a 2017-es szezonnak. A csapat spanyol versenyzője, Fernando Alonso továbbra is rendületlenül bízik benne, hogy sikertelen szériája végre megszakad és újra a csúcsra kerülhet, mégpedig a wokingiakkal. Olyannyira hisz benne, hogy még a Mercedes megkeresése sem foglalkoztatta túlságosan…

mclaren_alonso_1.JPG

Fernando Alonso volt az egyik lehetséges jelölt a Mercedes számára, miután Nico Rosberg tavaly év végén elhagyta a királykategóriát. Nagyon sokan szerették volna a tehetséges spanyolt újra egy top csapatban látni és az élmenőkkel küzdeni, ő azonban most elárulta, nem foglalkozott komolyan ezzel a lehetőséggel, pedig kapott telefonhívást az elmúlt három év világbajnok alakulatától.

„Volt pár telefonhívásom, de nem volt mit megvitatni, hiszen boldog vagyok itt, a McLarennél. Rosberg meglepetés szerű bejelentése után persze a Mercedes mindenhol körbeérdeklődött, de nem volt különösebben mély beszélgetés. Mindössze érdeklődés szintű, hogy értékeljem a helyzetet, de számomra elég egyértelmű volt, hogy idén is a McLaren versenyzője leszek. Innentől nem volt miről beszélni”- árulta el a 35 esztendős bajnok, aki egyébként megérti Nico Rosberg döntését, ám ő maga nem tudna ilyen egyszerűen lemondani erről a sportról.

„Én ezt nem tudom abbahagyni. Ez olyan számomra, mint a drog. Nico nagyon bátor, hogy ezt meg tudta tenni, és minden jót kívánok neki. Egy igazi karakter volt. Én inkább versenyzek. Még 80 évesen is ott leszek a gokart pályán.”

A McLarennél már világossá tették, hogy 2017 után is számítanak a spanyolra, de nyilván a döntése jelentősen függ majd az idei eredményektől.

„Majd a nyári szünet után, szeptember környékén eljön az idő, hogy elgondozzam, és döntsek arról, hogy mit kell tennem. Addig még nem igazán gondolok a jövőre. Nyilván szeretnék ismét világbajnok lenni. Ezért dolgozom, ezért edzettem -10 fokban is az elmúlt hónapokban. Teljes mértékben készen állok a győzelemre, és ha idén nyerni tudok, akkor a jövő év még jobb lehet.”

Alonso legutóbb 2014-ben, a Hungaroringen állhatott dobogóra, győzni pedig 2013-ban, hazai versenyén, a Spanyol Nagydíjon tudott utoljára, még ferraris színekben. Persze nagy csodát nem vár, ugyanakkor egy teljesen új filozófiával, egy alapjaiban átdolgozott Honda motorral vágnak bele az idei harcba, ezért meglehetősen bizakodó.

„Hatalmas hátrányt kell ledolgoznunk. A Brawn GP-n kívül nem igazán láttunk még olyat, hogy pl egy konstruktőri hatodik hely után a következő évben máris a győzelmekért harcol egy csapat. A 2017-es évet elég korán elkezdtük, és rengeteg munkát fektettünk az idei autóba. Teljesen megváltozott filozófiával és motorral készülünk, ami kockázatos, de szükséges ha nyerni akarunk, mert az elmúlt két évben nem voltunk elég jók a győzelemhez. Arra számítok, hogy a Mercedes most is nagyon versenyképes lesz. Láttuk az autójukat, mely nagyon kidolgozottnak tűnik, és a motor terén is megvan az előnyük. Biztos vagyok abban is, hogy a Red Bull is ott lesz az élen, és remélhetőleg mi is felérünk ebbe a csoportba.”

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 mclaren fernando alonso formula-1