2017. feb 26.

Bemutatkozott a Red Bull és a Haas F1 Team autója is

írta: FormaNet
Bemutatkozott a Red Bull és a Haas F1 Team autója is

Az első kollektív teszthét előtti napon a Red Bull és a Haas F1 Team is megmutatta idei versenyautóját.

rb_13.JPG

A legtöbb csapattal ellentétben a Red Bull nem tartott hivatalos autóbemutatót, mindössze megjelentetett egy videót az interneten. A csapat nagy reményekkel, új motorral, és persze az új, RB13-as konstrukciójával készül a 2017-es szezonra. A csapatfőnök, Christian Horner pár napja azt mondta, hogy az egyik legszebb autójuk született meg, és hisz benne, hogy harcban lehetnek a világbajnoki címért. Helmut Marko ugyanezen a véleményen van, és ami szinte biztos, két tehetséges versenyzőjükön, Daniel Ricciardón és Max Verstappenen nem fog múlni.

"Nagyon szép az új autó. Határozottan csinos. Úgy tűnik, mintha a világ leggyorsabb kocsija lenne, legalábbis ez volt az első benyomásom” – mondta Ricciardo, és ezzel csapattársa is egyetértett.

„Nagyon agresszív autónak tűnik. Remélhetőleg ha úgy néz ki, akkor gyors is lesz, de majd meglátjuk.”

Vasárnap délután a Haas csapat is bemutatta második F1-es autóját, a Ferrari motoros VF-17-est. A csapatfőnök elárulta, hogy teljesen átépítették a tavalyi kocsit.

„Azt hiszem, a pedálboksz ugyanolyan, de a többi teljesen más mint a tavalyi autón. Az ember mindig gyorsabb autót próbál építeni, ami pedig általában egy könnyebb autót jelent. Most több a ballaszt, így jobb lehet a súlyelosztás. Esztétikailag agresszívebb és áramvonalasabb lett. Mindent amit tanultunk az első autónkon, azt felhasználtuk az újnál” – nyilatkozta Günther Steiner.

Az amerikaiak autóját idén Romain Grosejan és Kevin Magnussen vezetheti. 

 haas_1.JPG

haas_2.JPG

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 formula-1 autóbemutató haas f1 team red bull rb13