2017. már 20.

F1 Néhány területen a Williams jobb, mint a Mercedes

írta: FormaNet
F1 Néhány területen a Williams jobb, mint a Mercedes

A  Williams új technikai vezetője, Paddy Lowe még csak néhány napja állt munkába, de már most látja melyek azok a területek, ahol új/régi csapata rendkívül erős, sőt szerinte néhol jobb is mint az elmúlt évek favorit alakulata, a Mercedes.

williams_1.JPG

Paddy Lowe az elmúlt években a Mercedes alakulatát erősítette, most pedig annál a Williamsnél folytatja pályafutását, melynél az 1990-es években már dolgozott. A szakember múlt héten állt munkába, és sokan már most csodákat várnak tőle. Az azonnali sikerek nyilván túlzó elvárások, de Lowe az Autosportnak elárulta, már most látja azokat a területeket, ahol a Williams nagyon erős.

„Első lépcsőben meg kell ismernem újra a csapatot, és látnom kell, hogyan tudok értékeket teremteni. Éppen az benne a kihívás, hogy hogyan lehet a lehető legtöbbet kihozni abból ami van, és hogyan lehet belőle értékeset alkotni. Nem sokban különbözik a munka, mint egy másik csapatnál. A folyamat ugyanaz, de kétségtelen, hogy vannak olyan területek, ahol a Williams sokkal jobb, mint a Mercedes. Fel kell fedeznem az erősségeinket és a hiányosságainkat is, melyeket építenünk kell.”

„Az elmúlt pár évben többször is kérdezték már tőlem, hogy mi a titkom. De senki ne gondolja, hogy ha valaki bekerül egy csapathoz, rögtön csodát vagy csodaszert várhatnak tőle” – óvatoskodott Lowe, akit arról is kérdeztek, milyen érzés visszatérni a Williamshez.

„Érdekes dolog ez, mert persze szabad órákban az emberben előtörnek bizonyos érzések, de gyanítom, amint elkezdjük a munkát az Ausztrál Nagydíj hétvégéjére, onnantól nem lesz időm ilyesmiken gondolkodni. Teljes mértékben az új feladatra fogok koncentrálni, arra, hogy hol tartunk, és hogyan lehetnénk még jobbak.”

 

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 williams paddy lowe formula-1