2017. már 20.

F1 Verstappen: Még nem vagyunk elég jók a győzelemhez

írta: FormaNet
F1 Verstappen: Még nem vagyunk elég jók a győzelemhez

A héten végre elkezdődik a 2017-es Formula-1-es szezon, pénteken a szabadedzésekkel, szombaton már a rajthelyekért harcolnak a pilóták, és vasárnap az Ausztrál Nagydíj futamával elindul a száguldó cirkusz mezőnye, hogy nyolc hónapos, húsz futamon át tartó küzdelem során, idén 68. alkalommal is világbajnokot avasson. A szezon eleji erőviszonyok némiképpen már körvonalazódni látszanak, ám ezek a találgatások csak vasárnap vállnak konkrét sorrendé. A Red Bull ifjú tehetsége, Max Verstappen jelenleg úgy gondolja, az RB13 a szezon elején még nem lesz valódi kihívója sem a Mercedesnek, sem a Ferrarinak.

rb13_ausztralia_elott.JPG

A barcelonai tesztek során az idei Red Bull csak a negyedik leggyorsabb autó volt, a Ferrari, a Mercedes és a Williams mögött, ennek ellenére az energiaitalos csapatot szinte mindenki a top3-ba várja már a szezon elején is. Max Verstappen szerint azonban még nem állnak úgy, hogy a mezőny legelején harcoljanak, futamgyőzelemben pedig egyáltalán nem bízik a szezon elején.

Még várnunk kell, hogy meglássuk, valójában mennyire vagyunk jók. Én személy szerint nem hinném, hogy jelen pillanatban a győzelemért tudunk majd harcolni. Rengeteg fejlesztés lesz majd a szezon során, de most még nem vagyunk elég jók a győzelemhez."

A Red Bull versenyzője szerint a tavalyi tempóhoz képest a Ferrari fejlődése teljesen egyértelmű a tesztek alapján, de a Mercedestől többet vár a futamokon, mint amit Barcelonában mutatott a világbajnok csapat.

„A Ferrari meglehetősen gyors, ahogy az előző években is. Azonban ebben az évben elmondható, hogy egy újabb lépést tettek előre tavalyhoz képest, és minden bizonnyal a győzelemért fognak harcolni” – nyilatkozta Verstappen a holland De Telegraafnak.

Saját weboldalán a Mercedesszel kapcsolatban így írt: „A Mercedes most is ott lesz az élen. Még nem mutattak meg mindent, ez az elmúlt pár évben is így volt. Nehéz számunkra most megmondani, hogy állunk. Még nem hinném, hogy a legjobb csapat vagyunk, de várjuk ki a végét, és majd meglátjuk. Az ausztrál időmérő után már tisztábban láthatjuk a teljesítményünket. De nem úgy megyünk oda, hogy arra gondolnánk, hogy megszerezhetjük a pole pozíciót. Jelenleg szerintem mind a Ferrari mind a Mercedes előttünk van, de remélem, képesek leszünk felvenni a ritmust, ahogy tavaly is sikerült. Jobban tudjuk ezt idén csinálni, de keményen kell dolgoznunk, hogy be tudjuk fogni őket."

A barcelonai tesztek alatt az istálló sztártervezője Adrian Newey az idei autóvak kapcsolatban így fogalmazott: „Lesz még néhány új alkatrész, de először tisztán és egyszerűen akartuk megérteni, hogy mink van. Talán a Mercedes a kiforrottság tekintetében magasabb szinten van, de én azt az irányt szeretem, ha az egyszerűtől indulunk, és onnan teszünk hozzá. Ha egy nagyon bonyolult szinten kezded, akkor sokkal könnyebb eltévedni.”

Hogy mennyit tudtak az elmúlt hetekben hozzátenni az RB13-hoz, az néhány nap múlva végre kiderül.

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 red bul max verstapen