2017. már 21.

F1 Webber Ausztráliában Vettel győzelmet vár

írta: FormaNet
F1 Webber Ausztráliában Vettel győzelmet vár

Sebastian Vettel és a Ferrari készen áll arra, hogy kihívója legyen a Mercedesnek, legalábbis így gondolja ezt a német bajnok egykori csapattársa, Mark Webber.

webber_vettel.JPG

A Scuderia Ferrari az utóbbi években nem egyszer jól teljesített már a szezon előtti teszteken, ám végül mindig kiderült, kicsit korai volt előre örülni az olaszok feltámadásának. A kilencszeres futamgyőztes, Mark Webber most mégis úgy érzi, hogy ezúttal valóban erősek lesznek a vörösök, legalábbis most, a szezonkezdéskor.

„A Ferrari nagyon jól teljesített üres lelátók előtt az előszezonban. Persze aztán majd megkezdődik a szezon, és előjön az olasz mentalitás, pánikba esnek és szokatlan dolgokat is csinálhatnak.”

„Azt hiszem Ausztráliában Vettel fog nyerni. Lewis az előző szezonokban kényelmesebben érezte magát az autóban, mint most és a Mercedes is jobban dominált ilyenkor. A Ferrari várakozáson felül teljesített a szezon előtt. A Red Bull is jó, szóval igazán szoros lesz a dolog. Szerintem a három top csapat hasonló szinten lesz” – jósolt hétvégére az ausztrál, aki 2013 év végén a Red Bulltól vonult vissza. Ex csapatának pilótáitól, Daniel Ricciardótól és Max Verstappentől is sokat vár idén, sőt ez utóbbi versenyző Webber szerint egy rendkívüli tehetség.

„Verstappen egy sötét ló. Korához képest fenomenális, ott van benne a bármi áron nyerni akarás, és némi arrogancia hozzá. Minden körülmények között jó. Olyan, mintha lassított felvételen látná a dolgokat, és van ideje reagálni. Nagyon jó ezt látni. Azon múlik majd, hogy a Renault motorok hogyan bírják a szezont a Red Bullban. Ez az egyetlen dolog, ami miatt kicsit aggódom értük, és nehéz nekem a Ferrari és a Mercedes között választani. Izgalmas lesz.”

Szólj hozzá