2017. már 29.

F1 Nincs kétségbeesés a Red Bullnál

írta: FormaNet
F1 Nincs kétségbeesés a Red Bullnál

Bár a szezonnyitó közel sem alakult úgy a Red Bull Racing számára, ahogy azt többen is várták volna, vagy éppen amire a csapat számított, ennek ellenére a csapatfőnök, Christian Horner arra figyelmeztet, hogy butaság lenne máris temetni őket.

ricciardo.JPG

A Red Bull elég „színtelen” volt eddig, és bár a téli teszteken hangoztatták, hogy az RB13 még egy leegyszerűsített verzió, ám egyelőre Melbourne-ben sem villantottak túl sok aerodinamikai frissítést. Nyilván a legtöbben valamiféle csodaautót vártak 2017-re Adrian Newey-től, ennek tükrében a csapat szezonkezdése csalódás volt.  Sem a szabadedzések, sem az időmérő nem ment simán Max Verstappen és Daniel Ricciardo számára, sőt a hazaiak kedvence végül drámai hétvégét zárt. Verstappen a futamon akárhogy is próbálkozott kihívója lenni a negyedik helyen unatkozó Kimi Räikkönennek, végül egy ötödik helyezéssel, mindössze 10 ponttal zárta az első versenyhétvégét. Ez valószínűleg nem az az eredmény, amire számítottak, és ezt a holland tehetség sem tagadja.

„A hátrányunk nagy, és nagyon kemény munkára kell felkészülnünk. Ha jönnek az új alkatrészek, az is elég kemény menet lesz, hogy a helyes irányba haladjunk velünk. A versenyeken szintén, és nem torpanhatunk meg. Kicsit most bizonytalanok vagyunk, de a melbourne-i versenyen elég közel tudtam lenni Räikkönenhez, ami kissé meglepett. A versenyen jobb volt az autó, mint az időmérőn” – értékelt Verstappen, aki 58 kör alatt mindössze egy autót előzött.

„Az autókat most élvezetesebb vezetni, de számomra ez a futam egyáltalán nem volt izgalmas. Két extra kerékcserém is lehetett volna, akkor is biztonságban be tudtam volna érni az ötödik helyre. De az eredmény talán jobb, mint amire számítottunk, mert az időmérőn rosszabb volt a kocsi, mint a futamon. A pozitívum az, hogy a teljes versenytávon nem voltunk annyira messze a Mercedestől és a Ferraritól.”

A kiábrándító hétvége ellenére a csapatfőnök, Christian Horner továbbra is optimista, és úgy véli, a fél másodperces hátrányukat a következő megmérettetésre, Kínára be tudják hozni.

„Valahol találnunk kell fél másodpercet, hogy újra versenyben legyünk az élmenőkkel. Ezen a pályán hosszú ideje nem voltunk versenyképesek. Hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy nagy lenne a lemaradásunk. Nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Most új szabályok vannak, ilyenkor gyorsan lehet fejlődni, mi pedig készen állunk arra, hogy továbbfejlesszük az RB13-ast. Minden versenyre lesznek frissítéseink. A Ferrari erős telet tudhat maga mögött, de a szezon 20 versenyből áll. Semmi értelme már most messzemenő következtetéseket levonni, hiszen még csak most indult az idény” – beszélt a jelenlegi helyzetről Horner.

Szólj hozzá

f1 forma-1 red bull melbourne christian horner formula-1 max verstappen