2017. ápr 02.

F1 Vettel újra csúcsformában

írta: FormaNet
F1 Vettel újra csúcsformában

Sebastian Vettel egykori csapattársa és riválisa, Mark Webber úgy véli, a melbourne-i siker és az idei versenyautók hatalmas lendületet adtak a Ferrari német versenyzőjének, és ez ismét a világbajnoki cím felé repítheti.

vettel_melbourne_2.JPG

Egy kiábrándító 2016-os szezon után Ausztráliában feltámadt a Ferrari, és Sebastian Vettel úgy tűnik ismét csúcsformában. Így látja legalábbis egykori csapattársa, Mark Webber, aki már a kollektív tesztek után a négyszeres világbajnok diadalát jósolta Melbourne-ben.

Webber öt évig versenyzett Vettellel a Red Bull csapatánál, és bár kettőjük viszonya nem volt felhőtlen, de tény, hogy jól ismeri a német sztár pilótát. Most úgy látja, hogy a Ferrari formajavulása, és az új autók hatalmas lendületet adnak Vettelnek.

„Az új generációs autók Sebastian újjászületését segítik. A világbajnok Sebastian mentálisan is teljesen visszatért. Tavaly hiányzott belőle a motiváció, mert nem volt lehetősége győzelmekért harcolni. Ezért nagyon fontos most neki ez a futamgyőzelem” – mondta Webber, nem mellesleg szerinte az is egykori legnagyobb riválisa kezére játszik, hogy a 2017-es autók lehetőséget adnak arra, hogy jobban kihozzák a versenyzői képességeket.

„A versenyzői képességek közötti különbségek most jobban megmutatkoznak, mert ezekkel az autókkal sokkal nehezebb a határon vezetni. Ez a másik specialitása Vettelnek, hogy kihozza kocsijából a maximumot.”

Vettel egyébként nem sokat pihent ausztrál győzelme után. A Ferrari twitter bejegyzéseiből kiderül, hogy a minap Maranellóban járt, és szimulátoron már gőzerővel készül a kínai versenyhétvégére.

Szólj hozzá

ferrari f1 forma-1 sebastian vettel formula-1