2017. ápr 15.

F1 Pszichiátert ajánl egymásnak a Red Bull és a McLaren csapatfőnök

írta: FormaNet
F1 Pszichiátert ajánl egymásnak a Red Bull és a McLaren csapatfőnök

Nem minden csapatfőnöknek tetszik az ötlet, hogy a McLaren engedélyezte Fernando Alonsónak, hogy a Monacói Nagydíj helyett az Indy 500-on versenyezzen. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyenesen úgy gondolja, hogy a McLarennél megőrültek. Természetesen a válasz sem maradt el a wokingiaktól…

christian_horner_and_zac_brown.jpg

A csapatok pénteki hivatalos sajtótájékoztatóján sem maradt ki az elmúlt hetek legnagyobb szenzációja - Fernando Alonso indy-s kalandja. Az újságírók többek között a Red Bull csapatfőnökének véleményét is kikérték, és Christian Horner nem köntörfalazott.

„Ez egy nehéz ügy, hiszen Fernando most elég nehéz időszakon megy át, Zak számára pedig probléma lehet egy kiábrándult versenyző, akiben valahogy fenn kell tartani a motivációt. Ezért most kitalálta, hogy elküldi Indianapolisba. Azt kell mondjam, hogy megőrült, hiszen ez a legflúgosabb verseny, amit valaha láttam. Semmi tesztelés, csak beugrik az autóba. Ott az első kanyar valóban egy kanyar, és nem csak egyszerűen körbe-körbe kell autózni. Azt hiszem fel kéne keresnie egy pszichiátert. Hogy mi hagynánk ezt a versenyzőinknek? Nem. Szerintem ha egy versenyző elkötelezi magát egy csapat mellett, akkor ez olyan, mintha lelépnél egy másik nővel, majd visszajönnél. Vagyis nem hiszem, hogy ez helyes dolog. Talán, ha a két verseny nem ütközne egymással, vagy ha egy versenyző a pályafutása végén teszi ezt, akkor más lenne, de valószínűleg a McLaren megközelítése eltér a miénktől”- fejtette ki véleményét Horner.

A sajtótájékoztatón Zak Brown erre csak annyit mondott, hogy nem félti a spanyol sztárpilótát, és szerinte nagyon is jót tesz ez a kis kitérő mind Fernando Alonsónak, mind pedig a show-nak. 

„Nem féltem Fernandót. Nagyon sokat fog tanulni Indianapolisban. Nyilván kihívás lesz számára, de ő ezt szereti. Tavaly egy újonc nyerte ezt a versenyt, na nem mintha ilyen elvárásokkal mennénk. Egy olyan autót kap, amivel képes lesz az élmezőnyben küzdeni, és szerintem jót tesz majd a show-nak. Ő egy nagyon okos versenyző, és most szüksége van egy olyan kihívásra, mint mondjuk Indyanapolis. Szóval én azt hiszem jó lesz, és mindenki meg fogja nézni.”

Ez volt a diplomatikus reakció, ám a közösségi médiában a mclarenes szakember már kicsit viccesebbre vette a figurát.

Twitteren felrakott egy régi fotót, ami még 2006-ban, a Monacói Nagydíj után készült Hornerről. A csapat ekkor első dobogós eredményét ünnepelte, David Coulthard harmadik helyének köszönhetően. Horner itt éppen egy szál piros lepelben Supermanként repked be a medencébe...

ch-_monaco.JPG

„Bocsánat Christian...Melyikünket is kell pszichiáternek látnia?!” – kommentelte a képet Zak Brown.

 

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 mclaren indianapolis red bull christian horner formula-1 indy500 zak brown