2011. máj 18.

Kiss Pál Tamás a GP3 versenyen ünnepli huszadik születésnapját Barcelonában

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás a GP3 versenyen ünnepli huszadik születésnapját Barcelonában

Még az év elején sem hitte el, hogy a huszadik születésnapját GP3-as versenyzőként egyik kedvenc városában, Barcelonában ünnepelheti Kiss Pál Tamás. Igaz, nem bulizni megy a katalán fővárosba, hiszen a hétvégén rendezik az F1 betétfutamának számító sorozat idei második állomását. Tomi mind fizikailag, mind pedig mentálisan felkészültnek érzi magát.


Nagyon fontos napok előtt áll Kiss Pál Tamás: egyrészt élete második GP3-as futamára készül a francia Tech 1 Racing versenyzőjeként, másrészt csütörtökön ünnepli huszadik születésnapját.

„Ez a legszebb születésnapi ajándék, amit eddig kaptam. Sosem hittem volna, hogy egyszer Barcelonában ünnepelek majd, ráadásul külön megkoronázza az egészet, hogy mindezt az egy olyan kiváló magyar sportoló, mint Nagy Laci, és felesége társaságában tehetem majd. Bevallom, erre álmomban sem mertem gondolni még az év elején” – fogalmazott a fiatal pilóta.

Élményekből biztos, hogy nem volt hiány, ugyanis már szerda reggel Barcelona utcáit rótta menedzsere társaságában.
„Most végre nemcsak a repteret és a pályát láthatom egy versenyhelyszínen. Stefanóra bíztam, hogy hova visz el, hisz velem ellentétben ő már sokszor megcsodálta a katalán város szépségeit. Nem is kellett csalódnom, hisz fantasztikus volt végigmenni a La Rambla-n, ami Barcelona legismertebb utcája, megcsodálni a tengerpartot és az olimpiai falut, valamint a Gaudí Múzeumot. Abszolút feltöltődtem, izgatottan várom már a hétvégét” – elevenítette fel a városnézés momentumait Tomi.

Az ünnepelt komoly mentális felkészülésen is átesett, ugyanis még az elutazás előtt is igénybe vehette dr. Vura Márta sportpszichológus segítségét, aki többek között a Right Guard Racing másik reménységének, Sebestyén Petinek a munkáját is segíti.
„Nagyon hasznosak az együtt töltött órák, úgy érzem, valamennyi kérdésemre megfelelõ válaszokat kapok a doktornőtől.”

Tomi úgy érzi, most végre csak és kizárólag arra koncentrálhat, ami talán a legfontosabb egy versenyhétvégén a GP3-ban: az időmérő edzésre.
„Ismerős a pálya, hisz nemrég három napon keresztül teszteltem itt, ráadásul már nem fogok rácsodálkozni a hétvége menetrendjére sem. Csak és kizárólag az időmérőre koncentrálok, hisz ha a kvalifikációm jól sikerül, azzal megalapozhatom a sikeres versenyt is. Rengeteg adathoz jutottam a gyakorláskor a csapattal együtt, ráadásul akkor hasonló volt még az időjárás is.”

A GP3-as Spanyol Nagydíj időbeosztása:
Május 20., péntek
    7:45-8:15        1. szabadedzés
    15:50-16:20     2. szabadedzés
Május 21., szombat
    7:45-8:15    időmérő edzés
    16.20-tól     1. futam
Május 22., vasárnap
    8:25-től     2. futam

A két futamot a magyar nézők az Eurosporton megnézhetik, miután vasárnap 7:45-től a szombati versenyt adják felvételről, majd 8:25-től élőben közvetítik a másodikat.
 
 
Faster Management

 

Szólj hozzá

barcelona gp3 kiss pál tamás