2011. máj 19.

Alonso szerződést hosszabbított a Ferrarival

írta: FormaNet
Alonso szerződést hosszabbított a Ferrarival

Fernando Alonso legalább 2016-ig a Ferrarinál marad a napokban meghosszabbított szerződése alapján. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta tavaly csatlakozott a maranellói alakulathoz, és már több interjúban is elmondta, hogy onnan szeretne a későbbiekben visszavonulni.

 
Az eredeti megállapodás 2012 év végén jár le, azonban a Ferrari, és a pilóta is úgy véli, a jó együttműködés alapján szükséges volt a szerződés határidejének meghosszabbítása. A spanyol pilóta a Ferrarinál már az első évben is komoly esélyekkel harcolt a világbajnoki címért, végül az utolsó verseny nem az olasz gárda várakozásának megfelelően sikerült, így Fernandónak csak az "ezüstérem" jutott. 
A Red Bull dominanciáját idén is nehéz lesz felülmúlni, ám a kétszeres bajnok kétség kívül az egyik legesélyesebb versenyző, akinek ez sikerülhet. Tudják ezt jól Maranellóban is, így nem is meglepő a hosszabbítás, melyet stílusosan éppen a Spanyol Nagydíj előtt jelentett be a Ferrari.
 
A Ferrari elnöke Luca di Montezemolo rendkívül boldog és elégedett az új megállapodással.
„Nagy öröm ez, hogy sikerült új megállapodást kötnünk pilótánkkal, aki folyamatosan bizonyítja a győzelemhez szükséges mentalitást, még a legnehezebb körülmények között is. Fernandóban meg van minden szükséges technikai, és emberi tulajdonság, hogy kiemelkedő szerepet játsszon a Ferrari történelmében, és remélem rövidesen újabb győzelmekkel is bővíti azt.
 
Alonso elmondta: ”Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megkötnünk az új szerződést. Már a kezdetek óta otthonosan érzem magam a Ferrarinál, és mostanra már úgy érzem, hogy ők a második családom. Én a legnagyobb mértékben bízom azokban a férfiakban és nőkben, akik Maranellóban dolgoznak, és azokban is, akik vezetik őket. Ezrt teljesen természetes volt számomra, hogy meghosszabbítom ezt a kapcsolatot, hosszú távon, és számomra nem kétséges, hogy F1-es pályafutásomat itt fogom befejezni."
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 alonso szerződése