2011. júl 04.

2012-ben visszatér a legendás Williams Renault név

írta: FormaNet
2012-ben visszatér a legendás Williams Renault név

A Williams csapat bejelentette, hogy a 2012-es szezontól, a megújulás jegyében partnerségre lép a Renault-val, és ismét a francia gyártó motorjait használja. Így újra létrejön az a párosítás, ami a ’90-es éveket uralta.
 
 
A Renault 1989-től egészen 1997-ig szállított motorokat a Grove központú alakulatnak, mely együttműködés alatt négy egyén világbajnoki címet, valamint öt konstruktőri címet ünnepelhetett Frank Williams csapata.
Jelenleg – második éve - Cosworth erőforrások dübörögnek az istálló versenyautóiban, előtte pedig (2007-2009) Toyota motorok szolgálták a csapatot.
 
Frank Williams rendkívül boldog, hogy ismét együtt dolgozhatnak a Renault-val. Az alapító utalt a múltbéli sikerekre, és bízik abban, hogy az együttműködés egy hasonlóan sikeres jövőt eredményezhet.
 
„Nagyon örülünk, és izgatottan várjuk, hogy újra partnerségre lépjünk a Renault-val. Ez újra egyesíti F1-es csapatunkat egy vezető autógyártóval, és ehhez kapcsolódóan kiegészül a Jaguárral, mint partnercéggel. Ugyanakkor hálásak vagyunk a Cosworth-nak, akik tisztességes és megbízható partnernek bizonyultak mind a versenypályákon, mind azon kívül. Természetesen a jövőben velük is kapcsolatban maradunk. A Renault-val való korábbi kapcsolatunk a Williams történetének egyik legsikeresebb időszaka volt, de azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy túl sokat nosztalgiázzunk. Előre kell néznünk, és újra kell építenünk a csapat hírnevét, és biztos vagyok abban, hogy ez a mostani bejelentés is segít nekünk ebben.”
 
A Renault már év eleje óta többször célzott arra, hogy szívesen bővítené azon csapatok számát, akiknek erőforrásokat szállít. Jelenleg a Genii Capital tulajdonában lévő, egykori gyári Renault csapatnak, a Lotus Renault-nak, a világbajnok alakulatnak, a Red Bull Racingnek, és a Lotus nevet a Formula-1-be visszahozó Team Lotusnak szállít V8-asokat a francia márka.
 
A Renault F1-es részlegének elnöke, Bernard Rey elmondta:

„A Renault számára továbbra is lényeges a siker a Formula-1-ben, és ennek eléréséhez költséghatékony módon, a Williamsel megkötött partnerség nagy lehetőséget kínál. Sikereink már jól láthatóak a többi partner csapat eredményeiből. A Williams nemrégiben tett néhány fontos lépést, mind kereskedelmi, mind technikai értelemben, ezért úgy érezzük, hogy ez az együttműködés egy újabb fontos lépés a távlati terveink megvalósítására. Az általuk meghatározott elképzelés az eredményesség tekintetében tökéletesen illeszkedik saját elképzeléseink megvalósításába is. Az a tény, hogy 2012-től négy partnerünk lesz, ezzel megelőzve más motorszállítók piaci részesedését, újabb lehetőséget ad számunkra, hogy még eredményesebben tovább használjuk az F1-et, mint a legjelentősebb marketing platformot, anyavállalatunk számára. Természetesen nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy újra felelevenedik a legendás Williams Renault név. Az egykor közösen gyártott versenyautók a műszaki innováció tekintetében még mindig a Renault legsikeresebb korszakát jelenti a Formula-1- részvétele kapcsán. Ez egy rendkívül izgalmas lehetőség mind a Renault, mind a Williams számára."

 

Szöveg: FormaNet, varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 williams renault 2012 formula 1