2011. okt 20.

Vettel akár a futamgyőzelemről is hajlandó lemondani, hogy segítse csapattársát

írta: FormaNet
Vettel akár a futamgyőzelemről is hajlandó lemondani, hogy segítse csapattársát

Az újdonsült kétszeres világbajnok, Sebastian Vettel célzott arra, hogy hajandó segíteni csapattársának Mark Webbernek azért, hogy ne maradjon futamgyőzelem nélkül, és így csapata tökéletes eredménnyel búcsúzzon az idei szezontól.
 
A Red Bull 24 esztendős német pilótája már Szuzukában világbajnoki címet ünnepelhetett, míg csapata a Koreai Nagydíjon biztosította be a konstruktőri címet. Mark Webber viszont jelenleg csak negyedik helyen áll a bajnoki tabellán, Jenson Button és Fernando Alonso mögött.
 
Három verseny van hátra a 2011-es idényből, így Webber még bőven felérhet a „ezüstéremig”, ami azt is jelentené, hogy a Red Red Bull a lehető legtökéletesebb eredménnyel búcsúztatná egyébként is rendkívül sikeres szezonját. Az ausztrál versenyző azonban idén még nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára, vagyis elképzelhető, hogy egy kis segítségre lesz szüksége, hogy ledolgozza 13 pontos hátrányát Butonnal szemben.
 
"Három futam van még hátra, és a legjobb eredményekben reménykedünk, nem csak magunknak, hanem a csapat számára is" – nyilatkozta Vettel az AFP hírügynökségnek.
 
A csapatfőnök, Christian Horner hozzátette: "Webbernek egy nagyon erős éve volt, és szeretnénk őt a második helyen látni a pilóták versenyében. A hátralévő versenyeken ez a célunk, mert szeretnénk stílusosan befejezni a szezont.”
 
Arra a kérdésre, hogy ennek érdekében hajlandó lenne-e feladni egy esetleges futamgyőzelmet, Vettel így válaszolt: „Igen, határozottan.”

 
Vettel nem csak segítségre kapható, de egyik riválisát, Lewis Hamiltont is védelmébe vette, és úgy véli, ezen a hullámvölgyön és az ehhez kapcsolódó kritikák áradatán mindenki átesik legalább egyszer pályafutása során.
 
"Lewisnak most egy igen kemény időszaka van, de mindannyian átesünk ezen olykor. Lewis egy remek versenyző, és nagyon tisztelem. Ha ismét hozni fogja az eredményeket, akkor az emberek majd megnyugszanak, és remélhetőleg békén hagyják” – vélekedett bölcsen a kétszeres bajnok, arra a kérdésre, hogy az időmérőn meglepődött-e Hamilton visszatérésén, frappánsan csak ennyit felelt: "Sohasem tűnt el."
 
FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 világbajnokság formula 1 red bull mark webber sebastian vettel