2012. már 06.

A Lotus idén felzárkózna a Red Bullra és a McLarenre

írta: FormaNet
A Lotus idén felzárkózna a Red Bullra és a McLarenre

Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier az igencsak meggyőző téli tesztet követően azt mondja, csapata a 2012-es szezon folyamán felzárkózhat a McLarenre és a Red Bullra.
 
 
 
Az utolsó négynapos kollektív teszten három alkalommal is a Lotus versenyzői, Romain Grosjean és Kimi Räikkönen diktálták a tempót a barcelonai aszfaltcsíkon.
Jelenleg a legtöbben továbbra is a Red Bullt és a McLarent tartják legesélyesebbnek a melbournei futamgyőzelemre, ám az enstone-i alakulat csapatvezetője, Eric Boullier az Autosportnak elmondta, idén nem elérhetetlen számukra a két top csapat.
 
"Ha nem így gondolnám, akkor inkább feladnám. Még ha tudjuk is, hogy erősebbek nálunk, az mindenképpen bíztató, hogy csökkentettük lemaradásunkat a tavalyi évhez képest, ami azt mutatja, hogy fel tudunk zárkózni. Nyilvánvalóan ehhez még több kell, és csak rajtunk múlik, hogy ebben az évben jobbak legyünk, a következő évben pedig még jobbak.”
 
A csapatfőnök is tisztában van azzal, hogy a teszteredmények közismerten nem a valódi erőviszonyokat tükrözik, ettől függetlenül az E20 elég bizonyítékot szolgáltatott a csapat számára, hogy egy jó autó, még az első barcelonai teszthéten jelentkező karosszéria problémák ellenére is.
 
"Először is ez még csak tesztelés, így még ha mindenki figyeli is a köridőket, akkor is ez egy hosszú távú folyamat, ahol elsősorban a megbízhatóság, a hőmérséklet-tartományok és egyéb különböző dolgok tesztelése a legfontosabb. Szóval ez csak teszt, az időmérő majd Melbourne-ben lesz, és nem előtte” - mondta Boullier, és azt is elárulta, hogy Kimi Räikkönen és csapattársa, Romain Grosjean is nagyon jól érzik magukat az új autóban.

 

"Nagyszerű dolog, hogy az autó ahogy kigurult a boxból, az első naptól kezdve máris jó volt. Az autó alapjában véve nagyon jól megtervezett, ami egyértelmű előrelépés az elmúlt évekhez képest. Lehetővé tette számunkra, hogy egy csomó kilométert hagyjunk magunk mögött Jerezben. Aztán volt egy kis visszalépés, és kimaradt négy nap, de végül az utolsó teszt azt hiszem nem volt rossz. Kénytelenek voltunk kompromisszumokat kötni, hiszen négy nap hiányzott, így össze kellett sűríteni nyolc napot az utolsó héten, de összességében nem volt rossz. Egyértelmű, hogy az alap nagyon jó. Az autó nem könnyű, de a pilótáknak tetszik – kényelmesen érzik magukat és magabiztosak az autóban. Teljesen jól reagál, és a szimulátorban mért értékeket mutatja, úgyhogy mindez eddig egy jó alap a szezonkezdéshez.” 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 lotus formula 1 eric boullier