2012. már 14.

Hamiltont nem érdekli Horner véleménye

írta: FormaNet
Hamiltont nem érdekli Horner véleménye

Minden bizonnyal az idei év is tartogat számtalan meglepetést, és a szezon előtt szinte lehetetlen pontos erősorrendet felállítani, egy valami azonban már most látszik, hogy a McLaren két pilótája mindenképpen komoly kihívója lehet Sebastian Vettelnek, és a Red Bullnak. Az energiaitalosok csapatfőnöke, Christian Horner szerint Jenson Button nagyobb fenyegetést jelenthet Vettel számára a címvédés tekintetében, mint csapattársa, ám ez a vélemény nem különösebben érdekli Lewis Hamiltont.

 
 
2007 óta tartó Formula-1-es pályafutása óta tavaly először esett meg Lewis Hamiltonnal, hogy csapattársa legyőzte.
 
A 2008-as világbajnok meggyőződése, hogy a tavalyi gyenge év után, céljainak megfelelően visszatér a mezőny elejére, és egyáltalán nincsenek rá hatással az olyan és hasonló megjegyzések, melyet például Christian Horner tett a napokban.
 
„Az első alkalom, hogy ezt kell hallanom, de határozottan kijelenthetem, hogy nem kavart fel. Rengeteg álláspont van, és mindenkinek van véleménye, de ezeknek valóban nem hatnak rám. Mindez nem számít a nap végén, amikor kint vagyok, és elvégzem a munkámat."
 
A 27 éves brit pilóta tavaly csapattársához hasonlóan három győzelmet könyvelhetett el, ám számtalan dobogós helyezést, és értékes pontokat dobott el különféle hibák miatt. Sőt nyugodtan kijelenthetjük, hogy az előző év a világbajnoki küzdelem mellett Hamilton és Massa párharcáról szólt, ahol számtalan - gyakran kétséges - akció miatt, fontos pontokat veszített mindkét pilóta. Button végül a világbajnoki pontversenyben 43 ponttal gyűjtött többet csapattársánál.
 
Hamilton elmondta, hogy ma már nem zavarja, hogy csapattársa előtte végzett, de azt is hozzá tette, idén már nem tervezi azokat a hibákat elkövetni, melyek tavaly jelentősen visszavetették az eredményét.
 
 
„Hogy Jensonnel szemben veszítettem, valóban nem zavar. Ha úgy alakult volna, hogy egész évben végig kiélezett versenyhelyzetben vagyunk, az komoly harcot eredményezett volna. De tudom, ez egy olyan év volt, amikor pontokat dobtam el nagyon ostoba hibák miatt, és néha kicsit szerencsétlenül is alakultak a dolgok, de ez csak egy sokkoló év volt a számomra. Már nem vagyok túlzottan feldúlt emiatt. Aznap, amikortól már nem volt esélyem megnyerni a világbajnokságot, húztam magamnak egy vonalat, de azt hiszem sikerülhetett volna rosszabbul is. Még mindig sok év áll előttem, és idén nem szeretnék a tavalyihoz hasonló helyzeteket” – nyilatkozta Lewis Hamilton a BBC-nek adott interjúban.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
      

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 red bull lewis hamilton jenson button sebastian vettel christian horner