2012. júl 05.

GP3 Kiss Pál Tamás a helyszínen készül csapata hazai futamára

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás a helyszínen készül csapata hazai futamára

Amíg Magyarországon tombol a kánikula, addig Silverstone-ban folyamatosan esik az esõ, és mivel a hétvégére is hasonló idõt jósolnak, így a Formula-1 egyik elõszobájának számító GP3 mezõnyére alighanem az idei elsõ esõs versenyhétvége vár. Kiss Pál Tamásnak biztosan nem lesz gondja az akklimatizálódással, hiszen a magyar pilóta már kedd reggel óta Angliában készül a versenyre.

Kiss Pál Tomi silverstone.jpg

"Már kedd kora reggel kiutaztam Angliába, hiszen délután ismét Wokingban, az F1-es McLaren istálló fõhadiszállásán készülhettem a csapatom GP3-as szimulátorában, melyben most is több órát töltöttem el. Még tovább finomítottunk a berendezésen, hiszen minden alkalommal próbáljuk egyre realisztikus abbá tenni a szimulátort és egyre közelebb vinni a valósághoz, ami felé úgy érzem, újabb komoly lépéseket tettünk" – avatott be minket felkészülésének rejtelmeibe az angol Atech CRS GP versenyzõje, akinek kézenfekvõ megoldás volt, hogy csapata hazai versenyére csapata hazájában készüljön fel.

"Természetesen most a silverstone-i pályán gyakoroltam, hogy minél inkább a fejemben legyen a vonalvezetése a hétvége kezdetére. Úgy gondolom, hogy eredményes volt ez a felkészülés és nagyon élveztem minden egyes kört, amit a szimulátorban megtettem. Száraz pályán edzettem, most viszont szemerkél az esõ és a hétvégére is szinte végig ilyen idõt jósolnak, úgyhogy várhatóan esõs futamaink lesznek. Ez nekem egyáltalán nincs ellenemre, mert alapvetõen szeretek esõben versenyezni, mivel ilyenkor kicsit nagyobb az egyéni szabadság. Persze esõben is fontos, hogy jól legyen beállítva az autó, de ilyenkor talán kicsit több múlik a ver senyzõk egyéni képességein, mint máskor, normál körülmények között" – mérlegelt hazánk egyedüli GP3-as futamgyõztese és monacói dobogósa.

000 facebook_banner.jpg

"Ami a hétvégére kitûzött céljaimat illeti, mindenképp szeretnék javítani az idõmérõs teljesítményemen és visszatalálni arra az útra, amire Monacóban ráálltam. Valenciában sem múlt sokon, hogy bekerüljünk a top8-ba a kvalifikáción, és most is az lesz a célunk, hogy legalább az elsõ 8 rajthely valamelyikét megszerezzük az elsõ futamra, mert onnan már mindkét futamon esélyünk lehet a jó szereplésre és a pontszerzésre. Nyilván azért hajtunk mindig, hogy az elsõk legyünk, úgyhogy bízom benne, hogy közelebb leszünk az élmezõnyhöz, mint legutóbb voltunk" – tekintett elõre optimistán a hétvégén várható eseményekre Kiss Pál Tamás.

Borbás Bálint - P1race.com
Fotó: Paolo Pellegrini

banner felirat 1.jpg

Szólj hozzá

silverstone gp3 kiss pál tamás