2012. júl 25.

F1 Stella szerint Alonso minden idők legjobbjai között van

írta: FormaNet
F1 Stella szerint Alonso minden idők legjobbjai között van

Fernando Alonso versenymérnöke Andrea Stella úgy véli, hogy a spanyol versenyző is ott van a Formula-1 történetének nagyjai között. A Ferrari versenyzője az első helyet foglalja el a világbajnoki tabellán és előnye már-már megnyugtató, 34 pont a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber előtt, ráadásul ő az egyetlen versenyző a mezőnyben, akit 2012-ben háromszor is elsőként intettek le, annak ellenére, hogy a Ferrari nem a leggyorsabb autó a mezőnyben.

fernando alonso hockenheim_1.jpg

Alonso a szezon első felében úgy nyilatkozott, hogy élete formájában érzi magát, és akkor még nem is sejthette, hogy az idény féltávjához érkezve, ekkora előnnyel vezet majd.
A legolvasottabb olasz sportújságnak, a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában Alonso versenymérnöke, Andrea Stella elmondta, hogy nagyon kevés pilóta volt olyan jó a széria történetében, mint a kétszeres világbajnok spanyol.

"Ne kényszerítsetek engem összehasonlításokra"- mondta Stella, mikor megkérdezték, hogy szerinte Alonso a hétszeres világbajnok Michael Schumacher szintjén teljesít-e.

"Csupán azt gondolom, hogy nagyon kevés olyan pilóta akadt a történelemben, akit össze lehetne hasonlítani Fernandóval"- egészítette ki mondandóját a versenymérnök.

Hogy tökéletesnek látja-e pilótáját, Stella erre is válaszolt.

"Nem használnám a tökéletesség fogalmát, hiszen mindig van hova fejlődni. Emlékezzünk csak, hogy az ilyen jó pilóták minden körülmények között a legjobbak tudtak lenni, mint ahogy láthattuk ezt Németországban is. Vezetett esőben, száradó és száraz pályán is, az összes gumikeveréket kipróbálta, és mindig ő volt a legjobb."

Stella megismételte azon meggyőződését, hogy az autó még mindig nem a leggyorsabb, annak ellenére, hogy versenyzője a Német Nagydíjat is megnyerte.

„Tudjuk, hogy száraz körülményeknél még nem a mi kocsink a legjobb, de a többiekkel összehasonlítva többet hozunk ki abból, amink van, mint ők. Így több pontot tud jóváírni a pilóta és a csapat is."

000 facebook_banner.jpg

 Az olasz istálló az előszezon óta körülbelül 3 másodpercet javult, hiszen a szezon előtti teszteken a maranellóiak nem találták a tempót, és csak szenvedtek.

„Az első téli teszthez képest nagyjából három másodperccel vagyunk jobbak egy körben. De még több ötletünk van. Jelenleg is folyamatban van egy fejlesztési program, tehát az alkatrészek, melyeket a tervezőink egy-két hónappal ezelőtt megálmodtak, már a pályára kerültek. Ha megállsz az F1-ben, mindennek vége."

A 2012-es szezonban valahogy minden a Ferrari kezére játszik. Jó pár futam zajlott már esős időben, a legutóbbi kettő is bővelkedett csapadékban, ahol a csapat egy 1. és egy 2. helyet szerzett Alonso révén. Az olaszok jól tudják, hogy a vizes pálya igazán kedvez nekik, így biztos izgatottan készülnek már a Magyar Nagydíjra, ahol az előrejelzések szerint heves eső várható a futam idejére.

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif



Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 andrea stella