2012. júl 26.

F1 Räikkönen szerint a Lotus megtalálta a megfelelő beállításokat

írta: FormaNet
F1 Räikkönen szerint a Lotus megtalálta a megfelelő beállításokat

A mai nappal kezdetét vette 27. Magyar Nagydíj, a csapatok és pilóták megérkeztek a Hungaroringre, többen már a szokásos sétát is megejtették a pályán. Szinte az összes versenyző kedveli Magyarországot, köztük Kimi Räikkönen, aki hazai versenyének tekinti a Magyar Nagydíjat, hiszen ide látogat el a legtöbb finn szurkoló. Nem mellesleg 2005-ben még a McLaren színeiben futamgyőzelmet is ünnepelhetett hazánkban. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a 2007-es bajnok optimistán várja a versenyt, és mivel a Lotus több finombeállítást is végrehajtott az autón, Kimi úgy véli, ha száraz idő marad Magyarországon, akkor ígéretes teljesítményt nyújthat az E20.

kimi alonso hungaroring.JPG 

Kimi Räikkönen eddig tízszer indult el a magyar versenyen, ahol négyszer dobogóra is állhatott. 2012-ben a két éves kihagyását követően tért vissza a száguldó cirkuszba, és elszántan hisz benne, hogy még ebben az évben győzni tud, ha a feltételek adottak, és tiszta versenyt tudnak futni.

„Még nem nyertünk versenyt, nincs győztes autónk. De van egy jó csomagunk, ami nem mutatta meg a legjobb formáját, vagy nem tudtuk kihozni belőle a legjobbat az eddigi versenyeken. Nyugodt és boldog vagyok, de jobban szeretnék teljesíteni, versenyeket nyerni. Ez eddig még nem történt meg, de remélem, tudunk ezen változtatni. Nem könnyű dolog, folyamatosan javítjuk a hibáinkat, és majd meglátjuk mi lesz a szezon második felében” - mondta a Hungaroringen a Lotus versenyzője.

Az előrejelzések szerint változékony idő várható a Magyar Nagydíj hétvégéjére. Räikönnen hozzátette, a németországi eső nem jól jött a csapatnak a múlt hétvégén. Bár az időmérőn megszerzett tízedik helyéről a harmadikra sikerült feljönnie.

„Jó volt a sebességünk a múlt héten, kivéve az esőben, aminek nem tudjuk az okát, és ez nem túl kedvező számunkra. De ha száraz hétvégét futhatunk, úgy azt hiszem már megtaláltuk a jó beállításokat, így remélhetőleg jobb hétvégénk lesz, mint legutóbb volt.”

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 lotus hungaroring kimi raikkonen magyar nagydíj formula-1