2012. aug 03.

F1 Ferrari: Mi tiszteljük a szabályokat!

írta: FormaNet
F1 Ferrari: Mi tiszteljük a szabályokat!

A Red Bull főtanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint nem saját csapata, hanem a Ferrari használ a FIA által tiltott beállító rendszert. A Scuderiánál felháborodtak az állításon, és tagadják a vádakat. A verseny fokozódik, a helyzet pedig mérgesedik a két istálló között.

IMG_6795.JPG 

A FIA Kanadában felszólította a Red Bull-t, tervezze át a magasság beállító berendezés rendszerét, ami elméletileg lehetővé teszi az autó beállításainak változtatását, bármilyen eszköz nélkül, csupán kézi erővel

A gyanú szerint, a Red Bull csapat titokban változtatott az RB8-as beállításán, a „parc fermé” időszaka alatt, vagyis az időmérő edzés és a futam kezdete előtti időtartományban.

Helmut Marko, a csapat főtanácsadója, nem csak cáfolta az állítást, miszerint valaha is kézzel állítottak volna az autó magasságán, de hozzá tette, hogy a Ferrari viszont egy ilyesmi rendszert használt az egyik évben.

„Mi soha sem állítottunk manuálisan az autón, nem tudom mások miért háborodtak fel. Azonban, mi tudjuk, hogy a Ferrari használt valamilyen hasonló rendszert valamelyik évben.”

A Ferrarinál nagy vihart kavart Helmut Marko nyilatkozata. Az olasz istálló tisztességtelen vádnak tartja a szakember állítását.

„Természetesen ez nem igaz” – mondta a csapat sajtófelelőse.

„Valóban ezzel vádoltak meg minket? Biztos ebben? Akárhogyan is, mi mindannyian bízunk az FIA szabályaiban, és teljes mértékben tiszteljük azokat.”

000 facebook_banner.jpg

A két istálló eddig sem volt a legnagyobb barátságban, és ahogy fokozódik a világbajnoki címért folytatott küzdelem, annál jobban mérgesedhet el a két csapat viszonya.

 

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 red bull formula-1