2012. sze 20.

F1 Alonso: Meg kell nyernünk a következő három versenyt

írta: FormaNet
F1 Alonso: Meg kell nyernünk a következő három versenyt

Fernando Alonso szerint a bajnokság szempontjából kulcsfontosságú, hogy a következő három versenyhétvégén a lehető legtöbb pontot szerezze meg, mivel a soron következő három versenypálya jobban fekszik a Ferrariknak, mint a versenynaptár utolsó négy helyszíne.

fernando alonso_2.JPG 

Fernando Alonso 37 pontos előnnyel, a bajnoki tabella éllovasaként érkezik a Szingapúri Nagydíj helyszínére, ahol eddig már két alkalommal is futamgyőzelmet ünnepelhetett. A kétszeres világbajnok úgy véli, hogy a hátralévő hét versenypályából a Marina Bay, Suzuka illetve a koreai aszfaltcsík az, ami sokkal jobban megfelel az F2012-nek, mint a rákövetkező négy helyszín. Éppen ezért a célja nem más, minthogy ezen a három versenyen a maximumot, azaz 75 pontot gyűjtsön.

„Két vagy három nagydíjon lesz lehetőségünk arra, hogy támadjunk. Úgy érzem, ezeken a helyszíneken jó lesz az autónk, és versenyképesek lehetünk. Amikor pedig nem leszünk annyira versenyképesek, akkor minden lehetőséget ki kell használnunk. Itt Szingapúrban, illetve Japánban és Koreában is az lesz a célunk, hogy megnyerjük a versenyt, és növeljük az előnyünket. Ez 75 pontot jelentene, szóval mindenképp a maximumot kell nyújtanunk” – jelentette ki csütörtökön Alonso, aki elég jónak érzi a kocsiját ahhoz is, hogy pole pozícióért küzdjön az utcai aszfaltcsíkon.

 

„Szerintem igen” – válaszolta a spanyol arra a kérdésre, hogy megszerezheti-e a rajtelsőséget Szingapúrban.

"Meg kell várnunk a pénteki szabadedzéseket, de a célunk az, hogy pole-ért harcoljunk és futamgyőzelmet szerezzünk ezen a hétvégén. Monacóban és Kanadában is versenyképesek voltunk, amik szintén utcai pályák voltak, ezért most is minden tőlünk telhetőt megteszünk. Tudjuk, hogy milyen fontos egy rajtelsőség, szóval a szombati nap is nagyon fontos lesz.”

Annak ellenére, hogy az elmúlt három nagydíjat a McLaren nyerte, Alonso egyáltalán nem érez nagyobb nyomást a bajnoki küzdelemben, sőt úgy véli, hogy ő az egyetlen versenyző, aki még egy hibát is megengedhet magának.

000 facebook_banner.jpg

„Ha a spái futamot is befejeztem volna, akkor tovább nőtt volna a pontkülönbség. Csak amiatt a verseny miatt csökkent le ennyire. Most a következő két-három versenyen ezt vissza kell szereznem. Igaz, hogy a McLaren is nagyon jó formában van, de csak rajtunk múlik, hogy kis lépésekkel tovább javítsunk, és megnézzük, mit tehetünk. Egyáltalán nem vagyok nyomás alatt. Jelenleg öt vagy hat versenyzőnek van esélye a bajnoki címre, és van még hét verseny. Ugyanakkor én vagyok talán az egyedüli, aki még megengedhet magának egy hibát, vagy egy kiesést, a többiek viszont nem. Szóval úgy gondolom, rajtuk sokkal nagyobb a nyomás.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso formula-1 szingapúri nagydíj