2015. okt 21.

Több amerikai futamot, és több Hamiltont az F1-be

írta: FormaNet
Több amerikai futamot, és több Hamiltont az F1-be

Legalábbis így gondolja Amerikai Nagydíj főszervezője, aki szerint Lewis Hamilton egy olyan személyiség, akivel el lehet adni az F1-et az amerikaiaknak. Mindemellett úgy véli, ahhoz, hogy az USA-ban népszerűbb legyen a királykategória, akár öt-hat versennyel több kellene, nem mellesleg érthetőbb, közönségbarátabb szabályozás, és a technika háttérbeszorítása is nagy segítsége lenne.

hamilton_austin.JPG

A hétvégi Amerikai Nagydíjon Lewis Hamilton nemcsak begyűjtheti harmadik világbajnoki címét, de szinte második otthonában, a közönség kedvenceként léphet pályára. Köztudott, hogy a Mercedes brit bajnoka sok időt tölt az Egyesült Államokban (van egy lakása is Los Angelesben), és a hollywoodi életstílus sem áll távol tőle. Valószínűleg ezért annyira népszerű az amerikai Formula-1-es rajongók körében, sőt Bobby Epstein, az austini létesítmény elnöke szerint több Hamiltonhoz hasonló figura kellene a száguldó cirkuszba.

„Van néhány érdekes személyiség az F1-ben, akiket nem kellene háttérbe szorítani. Ők adják el a jegyeket. Lewis felvállalja, hogy kilép az F1-ben megszokott körből. Még több ilyen pilóta kellene. Lewisnak van egyénisége, míg az autóknak nincs, szóval Lewis jót tesz az üzletnek. Minél inkább előtérbe kellene őt tolni, mert egy nagyszerű versenyző és egy nagyon jó nagykövet. Minél jobban engedi a Mercedes, hogy önmaga legyen, ő annál jobb lesz. Nagyon jól eladható fickó” – vélekedett a kétszeres brit bajnokról Bobby Epstein, majd kitért az F1 amerikai népszerűsítésére is.

„Ha egy termék túlságosan bonyolult, az elijeszti az embereket, hiszen senki sem szereti hülyének érezni magát. Az embereket a verseny érdekli, nem a technológia. A verseny veri a technikát. Követhetőbbé kellene tenni az F1-et, és sokkal több tájékoztatást kellene adni a helyszíni nézőknek. Például nehéz a pályán felismerni a versenyzőket. Nem lehet látni, hogy melyik Lewis és melyik Nico Rosberg.”

„Másik két amerikai futam sem jelentene sokat (népszerűsítés terén), de hat már igen. Arról van szó, hogy fel kell építeni egy közönséget. Jelenleg Amerikában nagyon korán kell felkelnie annak, aki meg akar nézni egy F1-es futamot, és mivel ma már minden információ azonnal elérhető, így ha reggel felébred és megnézi az eredményeket, akkor utána miért akarná megnézni a versenyt? Senki nem ül be egy moziba, ha már tudja a film végét. Öt vagy hat verseny sokat segítene. Szokást teremthetnénk, és mivel ez egy nagy ország, így elférne több nagydíj is benne.”

konyvajanlo.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 lewis hamilton amerikai nagydíj formula-1