2010. júl 30.

Két Red Bull végzett az élen a Magyar GP első szabadedzésén

írta: FormaNet
Két Red Bull végzett az élen a Magyar GP első szabadedzésén

A Magyar Nagydíj első szabadedzésén napos de nem túl meleg, 22 Celsius-fokos hőmérséklet, és -ahogy az várható volt- meglehetősen poros aszfalt fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét.

A körülmények miatt nem is volt túl sok izgalom a pályán, hiszen az aszfalt minősége miatt mindenki igen lassan lendült akcióba.

A legelső mért kör majd húsz perc után született meg a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa jóvoltából. Az 1:38.521 másodperces idő  persze még jócskán elmaradt az ideálistól.
A Ferrarisok a délelőtt folyamán különböző első szárnyakat teszteltek.
A Force India most tesztelte először az új kipufogórendszerét, Vitantonio Liuzzi helyett, a tesztpilótának Paul di Restának jutott ez a megtisztelő feladat.
 
Fél órával az edzés kezdete után Mark Webber állt az élre, és a folyamatosan javuló aszfalton az ausztrál körről-körre javított idején. Csapattársa Sebastian Vettel zárkózott fel a második helyre, de nem sokáig.
Először 1:21.275-el, majd nem sokkal ezután 1:20.976-os idővel átvette a vezetést, és ez a sorrend a leintésig már nem változott. 
 
A két Red Bull mögött Robert Kubica és Jenson Button futotta a legjobb időt. Button csapattársa, Lewis Hamilton csak a 18. helyen zárt, bár a brit versenyző a délelőtt folyamán hosszú etapot tesztelt, ezért valószínűleg ez az eredmény nem mérvadó.
 
A Ferrarisok a 7. és a 12. legjobb időt autózták, a Mercedes pedig a 8-9. helyen zárt.
 
 
Első szabadedzés eredménye: 
 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 hungaroring red bull magyar nagydíj sebastian vettel formula-1