2010. sze 10.

Sebastian Vettel volt a második szabadedzés leggyorsabb versenyzője Monzában

írta: FormaNet
Sebastian Vettel volt a második szabadedzés leggyorsabb versenyzője Monzában

A délutáni tréningen már sokkal szorgalamsabbak voltak a versenyzők, és már három perccel a zöld jelzés után mért kör szerepelt a listán a Renault orosz versenyzőjének, Vitalíj Petrovnak köszönhetően. 

A Hispánia pilótája Bruno Senna azonban még az installációs körét sem tudta teljesíteni, mert megállt alatta az autó.
 
Alig fél óra elteltével a brazil újoncon kívül már mindenki neve mellett szereplet mért idő, az első két helyet pedig a két McLaren foglalta el Lewis Hamilton és Jenson Button sorrendben.
 
A wokingiak tovább tesztelték a lehetséges beállításokat: míg Button autóján továbbra is a nagyobb légterelő és az F-csatorna „üzemelt”, addig a csapattárs kocsijából kiszerelték az aerodinamikai elemet, és egy kisebb hátsólégterelőt kapott. 
Egy ideig úgy tűnt, hogy mindkét csomag verhetetlen hiszen Hamilton 1:23.154-es idejétől Button mindössze 0.06 másodperccel maradt el, a harmadik helyen álló Fernando Alonso azonban már közel nyolc tizedmásodperces lemaradásban volt. 
 
Miközben Hamilton egyre gyorsabb első szektorokat futott az F-csatorna nélküli MP4-25-tel, addig Felipe Massa a lágy gumikkal felugrott először a harmadik, majd pár perc múlva az első helyre.
 
Az edzés vége előtt fél órával tehát a sorrend: Felipe Massa, Lewis Hamilton, Jenson Button, és Fernando Alonso volt, de ez nem sokáig maradt így, hiszen egyre többen felrakták a lágyabb keverékeket, így hamarosan már 1:22-es idők sorakoztak először Alonso (1:22.915) majd Sebastian Vettel (1:22.839) neve mellett is.
A másik Red Bull 15 perccel az edzés vége előtt felmondta a szolgálatot, így Mark Webber idő előtt fejezte be a délutáni körözgetést.
Bruno Sennának a másfél órás szabadedzés alatt nem sikerült egyetlen egy mért kört sem futnia, és csapattársa Sakon Yamamoto sem szorgoskodhatott sokáig, neki mindössze 5 kört sikerült teljesítenie délután.
 
Az utolsó negyed órában az élen már nem változott a sorrend, így Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Felipe Massa zárta a napot a legjobb háromban. Őket követte a két McLaren, majd hatodik helyen Mark Webber, hetedik helyen pedig a délelőtt hajtáslánc problémával küszködő Rubens Barrichello végzett. 
 
Második szabadedzés eredménye:

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull sebastian vettel második szabadedzés