2010. dec 05.

Max Mosley örül, hogy végül nem Ferndo Alonso lett a világbajnok

írta: FormaNet
Max Mosley örül, hogy végül nem Ferndo Alonso lett a világbajnok

Max Mosley úgy véli, a Formula-1-nek egyel kevesebb problémával kell szembe néznie, miután a Ferrari Abu Dzabiban az egyéni világbajnoki címet sem tudta megszerezni.

Néhány héttel ezelőtt az FIA előző elnöke nem rejtette véka alá ellenérzését a Ferrari Német Nagydíjon történt csapatutasításával kapcsolatban. Mosley akkor kevesellte az FIA által helybenhagyott százezer dolláros büntetést, illetve Fernando Alonso esetleges világbajnoki címéről is igen negatív véleményt fogalmazott meg, mégpedig, hogy ha Alonso hét, vagy annál kevesebb ponttal nyeri meg a bajnokságot, akkor halványabb lehet a trófea értéke. 


Most ismét megszólalt a volt elnök, és nem titkoltan örömét fejezte ki, hogy nem a Ferrariban ülő Fernando Alonso lett a 2010-es szezon bajnoka.

 „Vettel megérdemelte a győzelmet, és minden tekintetben kiváló bajnok, igen szerethető, nyugodt és természetes versenyző. A Ferrari a szezon felétől kiváló munkát végzett. A versengésből majdnem kiestek, de végül sikerült visszatérniük. Annak tulajdonképpen örülök, hogy nem a Ferrari nyert, mert kínos vita alakulhatott volna ki. Ismét felmerült volna a csapatutasítás kérdése, és kétlem, hogy egy jót tett volna a Formula-1-nek. A Ferrari stratégiai hibát követett el az utolsó versenyen, így szerencsére most nem merül fel az a kérdés, hogy Alonso és a Ferrari megérdemli-e a 2010-es bajnoki címet. A Formula-1-nek így egyel kevesebb a problémája”- érvelt Mosley.   
 

 

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso max mosley