2011. okt 06.

Alonso továbbra is motivált, és úgy véli Interlagosban dől csak el a második hely

írta: FormaNet
Alonso továbbra is motivált, és úgy véli Interlagosban dől csak el a második hely

Fernando Alonso harci kedve nem szállt el annak ellenére sem, hogy a hétvégi Japán Nagydíjon nagy valószínűséggel világbajnokot avat a széria, hiszen Sebastian Vettel számára a tízedik hely is elég ahhoz, hogy megszerezze második világbajnoki címét.

A Ferrari spanyol pilótája - aki jelenleg a pontverseny harmadik helyén áll, és csupán egy ponttal lemaradva Jenson Buttontól - tudja, hogy a második helyért is nagyon meg kell majd küzdenie, de úgy véli erre reális esélye van.
 
"Igaz, hogy jelenleg már matematikailag sem harcolhatok a bajnoki címért, de ettől még kellő motiváció, és megfelelő hozzáállás maradt bennem az elkövetkező öt versenyre. Először is ott van a második hely a pilóták pontversenyében. Figyelembe véve a szezon eddigi részét, és Vettel teljes dominanciáját, hiszen csak egyetlen egyszer nem állt a dobogón, a jelenlegi eredmény jónak mondható mind a számomra, mind a csapat számára. Négyen vagyunk még harcban (a második helyért), Webberrel és a mclarenes fiúkkal, ezért azt gondolom, Interlagosban derül csak ki, hogy ki ér majd oda. Aki nézte az utóbbi versenyeket, annak világos, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen a legközelebbi riválisaim rendelkeznek némi plusz teljesítménnyel, de ez nem azt jelenti, hogy minden elveszett volna. Tudjuk, hogyan kell tökéletesen dolgoznunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és meg is próbálunk ezért mindent megtenni."
 
A spanyol pilóta úgy véli, még a konstruktőri második hely sem teljesen lehetetlen, annak ellenére, hogy jelenleg a Ferrari lemaradása a McLarentől 85 pont.
 
"Még mindig ott van a második hely a konstruktőrök versenyében, bár ez egy sokkal nehezebb cél, hiszen jelentős a különbség a McLarenhez képest, de azért nem teljesen lehetetlen. A szezon végén, miután nem úgy sikerült az év, ahogy azt szerettük volna, azt szeretnénk, hogy legalább egy győzelmet még megszerezzünk, és nagyon fontos, hogy végig harcolhassunk a dobogós helyezésekért."
 
 
A maranellói alakulat az idei autó fejlesztésével teljesen leállt, és más a 2012-es autó fejlesztésére koncentrál, mely versenygép ígéretük szerint egy teljesen új filozófiát képvisel majd, és a csapatfőnök, Stefano Domenicali szerint egy új korszak kezdetét is jelenti a Ferrari számára. Az új autó egyes részeinek tesztelése már az idei autón elkezdődik, a hátralévő futamokon.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso f1 világbajnokság f1 pontverseny