2011. okt 06.

Barrichellót aggasztja Raikkönen visszatérése

írta: FormaNet
Barrichellót aggasztja Raikkönen visszatérése

Rubens Barrichello, a Williams veterán brazil pilótája úgy véli, nem lenne jó választás a csapata részéről, ha a következő szezonban Kimi Raikkönen vezetné az autóját. Ahogy arról már minden F1-es hírportál beszámolt, van némi esélye a finn világbajnok visszatérésének, és az egyik lehetőség a grove-i alakulat lehet. Pastor Maldonado helye szinte biztos, köszönhetően többek között az igen komoly szponzori hátterének is, így a veterán pilóta ülése van leginkább veszélyben.

A brazil versenyző arra figyelmeztet, hogy gazdaságilag is elhibázott lehet egy nála tapasztalatlanabb pilóta szerződtetése, még ha az szponzorokat is tudhat maga mögött.
 
„Nem hiszem, hogy bárki más, beleértve Kimit is, képes lenne többet ajánlani nálam. Ők már tudják, én mire vagyok képes. A fiatal pilóták képesek több pénzt hozni, de képesek rossz dolgokat tenni már az első körökben, és akkor az összes pénz majd erre megy el. A Williamsnél nagyon jól tudják, hogy bennem még mindig mekkora a lelkesedés, annak ellenére, hogy nincs versenyképes autóm.
Tudják jól, hogy mennyi mindent tettem a csapatért, és mennyi mindent tennék jövőre is. Most nem tehetek mást, mint várok, hogy mit mondanak majd, de remélem ez hamarosan bekövetkezik."
 
A 39 éves pilóta azt is elismerte, hogy akár arra is hajlandó lenne az ülése megtartásáért, hogy támogatókat, szponzorokat keressen magának. Ugyanakkor hozzá tette, hogy a Williamsnél ezt nem kérték tőle, és nem szabták feltételül sem, a további szerződésével kapcsolatban.
 
Ha a csapat ezt mondaná, hogy ez az elvárás, akkor én is dolgoznék az ügyön. De nem nagyon értem, hogy erre miért van a csapatnak szüksége.”
 
Rubens Barrichello megerősítette, hogy bár reménykedik, hogy maradhat a Williamsnél, ám további lehetőségeket is próbál feltérképezni. Többek között a Renault-nál, ahol sok múlik azon, hogy Kubicának sikerül-e a visszatérése. A veterán pilóta azonban hangsúlyozta, hogy nem minden áron akar az F1-ban maradni, és csak versenyképes csapatnál tudja a jövőjét elképzelni.
 
 
„Persze, vannak más csapatok is. Én egy gyors autót szeretnék vezetni, és vannak olyan csapatok, akiknek lesz ilyen a következő évben.”
 
A legújabb hírek szerint a brazil aggodalma nem teljesen alaptalan, Kimi Raikkönen visszatérésével kapcsolatban, de erről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy egy bank (meg nem erősített értesülés szerint a Katari Állami Bank) hajlandó lenne a finn világbajnok fizetését finanszírozni, kérdés, hogy ez elegendő pénzügyi háttér lehet-e a Williams számára, illetve az egyéb feltételekben hogy sikerül megegyezniük. 
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 williams forma1 kimi raikkönen rubens barrichello