2011. okt 09.

Az riválisok is gratuláltak Vettelnek

írta: FormaNet
Az riválisok is gratuláltak Vettelnek

A mai Japán Nagydíjon eldőlt a 2011-es Formula-1-es világbajnoki trófea sorsa, a Red Bull német pilótájának, Sebastian Vettelnek sikerült megvédenie tavalyi bajnoki címét. Idei hibátlan teljesítménye előtt az F-1 minden résztvevője egyöntetűen elismeréssel adózott, a riválisok is gratuláltak a régi új bajnoknak.

 
Michael Schumacher (Mercedes):
Szeretnék gratulálni Sebastiannak, és a csapatának az egész éves kivételes teljesítményhez. Rendkívül jó érzés volt látni, hogy ismét megnyerte a bajnokságot. Vele együtt nagyon boldog vagyok, és egy kicsit büszke is.
 
Ross Brawn (Mercedes):
Gratulálok Sebastiannak és a Red Bullnak a második vb címhez. Kifogástalanul vezetett egész évben, együtt állítottuk be azt a szabványt, amit nekünk, mint cél, majd felül kell múlnunk.
 
Norbert Haug (Mercedes):
Megemelem a kalapomat Sebastian Vettel és a Red Bull Racing előtt. Nem csupán megnyerte, de meg is védte a címet, az egész szezonban nyújtott kivételes teljesítménnyel.
 
Peter Sauber (Sauber):
Gratulálok Sebastiannak, az egész szezonban kiemelkedő teljesítményhez, és a jól megérdemelt címhez.
 
Eric Boullier (Renault):  
Az egész csapat nevében szeretnék gratulálni Sebastian Vettelnek a második világbajnoki címhez.
 
Paul Hembery (Pirelli):
Szeretnék gratulálni Sebastian Vettelnek. Ő lett az első világbajnok a Pirelli gumikkal az F1-be történt visszatérésünk után. Egész évben megállíthatatlan formában volt, így ez ma nem volt meglepetés, hogy megszerezte második világbajnoki címét.
 
Franz Tost (Toro Rosso):
A Toro Rosso teljes személyzete nevében szeretnék gratulálni Sebastian Vettelnek és a Red Bullnak, hogy egymást követő évben a pilóták versenyében bajnokok tudtak lenni.
 
Jenson Button (McLaren):
Sebastian egész szezonban nagyon jól dolgozott, így megérdemelten szerezte meg a címet. Adott volt számára a lehetőség, és ő úgy élt vele, ahogy az elvárható.
 
Lewis Hamilton McLaren):
Nagy gratuláció Sebastiannak, hogy megnyerte a címet. Mindannyian tudtuk, hogy meg fogja nyerni egy valóban tökéletes szezon után. Fantasztikus teljesítmény volt tőle.
 
Martin Whitmarsh (McLaren):
Szeretném átadni gratulációmat Sebastiannak a magam és az egész Vodafone McLaren Mercedes nevében. Következetesen és hibamentesen vezetett az egész szezonban, és mi csupán csak elhalasztani szerettük volna a ma esti partit. Ennek ellenére nagy gratulációnk neki.
 
Fernando Alonso (Ferrari):
Gratulálok Sebastiannak! Két világbajnoki címet nyert a kora ellenére, egy olyan szezonban, ahol mindent meg tett, mind az időmérőkön, mind a versenyeket, és minden egyéb alkalmakkor, tökéletes és bámulatos volt, és nagyon megérdemelt.
 
Felipe Massa (Ferrari):
Szeretnék gratulálni Sebastian Vettelnek. Ő egy remek srác, megérdemli ezt a címet, és nagyon örülök neki.
 
Stafano Domenicali (Ferrari):
A Scuderia nevében elsőként szeretnék gratulálni a második világbajnoki címhez. Egy hihetetlen szezonon van túl, ami fantasztikus, és megérdemelten övé a cím.
 
Mark Webber (Red Bull):
Gratulálok Sebastian. Kétszeres világbajnok lettél, nagyon jó munkát végeztél.
 
 
Christian Horner (Red Bull):
Hihetetlen, hogy Sebastian megnyerte a második világbajnoki címet. Nagyszerűen vezetett ebben az évben, és nagyon megérdemelte a bajnoki győzelmet, miután az első, melbourne-i verseny óta dominált. Ez a tetőpontja a sok kemény munkának, és a csapatmunkának, és büszke lehet arra, amit elért. Bekerült a pilóták elit csoportjába, akik nem csak kétszeres bajnokok, de címvédők is egyben.
 
Tony Fernandes (Team Lotus):
Szeretném Sebastiannak, és minden barátunknak a Red Bullnál, legnagyobb gratulációmat kifejezni, a szezonban végzett hihetetlen munka miatt. Még mindig van dolguk, és én ezt első kézből tapasztalom, hogy még nem pihenhetnek a konstruktőri cím miatt ebben az évben, és sok további cím miatt a jövőben. A rendszerük és törekvéseik példamutatóak, és nagyon büszke vagyok arra, hogy mi is részei lehetünk ennek a nagy családnak. Komoly inspiráció a számunkra, hogy egy napon majd velük küzdjünk a pályán.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 sebastian vettel f1 világbajnok