2012. máj 13.

Kiss Pál Tamás: Két arcú Barcelona

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás: Két arcú Barcelona

Immár negatív emlékei is vannak Kiss Pál Tamásnak Barcelonából. A miskolci pilóta tavaly itt szerezte meg saját maga és a magyar autósport első GP3-as futamgyőzelmét, ám az idei évben nem hozott neki szerencsét a katalán helyszín: a második futamon ezúttal a dobogó legfelső foka helyett a kavicságy jutott neki, miután még az első körben ütközött egy hirtelen elé bevágó riválisával.

 
Az Atech CRS GP pilótája így pont nélkül távozik a Formula-1 egyik előszobájának számító GP3-as sorozat idei első versenyhétvégéjéről, ami érthető csalódottsággal tölti el, hiszen eddig máshoz volt hozzászokva Barcelonában. Ugyanakkor hangsúlyozzuk: csak az autó tört össze, Tamás testileg és lelkileg is teljesen egyben van, és már a következő feladatra, a GP3 történetének első Monacói Nagydíjára koncentrál.

 Az első körben történt incidens részleteiről a pilóta a futamot követően a következőket mondta el: "A négyes kanyar előtti egyenesben bebújtam a belső ívre William Buller mellé, mire õ elkezdett szorítani le a pályáról, majd rám rántotta a kormányt, de olyan hirtelen, hogy esélyem sem volt lereagálni a dolgot és elkerülni az ütközést. Az ő jobb hátsó kereke összeért az én bal elsőmmel, és már repültem is fel a levegőbe, jó fél méter magasra. Aztán leérkeztem a fűre, az első felfüggesztésem egyből kitört és tehetetlenül csapódtam bele a többiekbe. Buller – egyelőre nem hivatalosan – tízhelyes rajtbüntetést kapott az esetért a következő futamra, de hát ezzel sem én nem vagyok kisegítve, sem az a másik három versenyző, akit rajtam kívül kiütött a versenyből.”
 

"Most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban túltegyük magunkat a történteken, és mostantól csak a következő feladatra, a Monacói Nagydíjra koncentráljunk, amit én eddig is nagyon vártam, de ezek után meg pláne! A csapattársaim elmondása alapján az autó a második futamon már sokkal vezethetőbb volt, mint a hétvége korábbi részében, úgyhogy ez mindenképp biztató lehet az előttünk álló versenyekre nézve. Megyünk tovább előre, és úgy gondolom, hogy ennél már csak jobb jöhet a folytatásban” – tekintett máris előre Kiss Pál Tamás.

A bajnokság következő fordulóját két hét múlva rendezik Monacóban, ahová először látogat majd el a GP3 mezőnye.

2012, Barcelona, GP3, a második futam végeredménye:

1.       Daly, 2. Visoiu, 3. Laine, (…) Kiss Pál Tamás kiesett.
 
Szöveg: Borbás Bálint - P1race.hu
Fotó: Paolo Pellegrini

 
Szólj hozzá

barcelona gp3 kiss pál tamás