2012. jún 08.

F1 Schumacher szerint visszatérése óta nem volt ennyire közel a győzelemhez

írta: FormaNet
F1 Schumacher szerint visszatérése óta nem volt ennyire közel a győzelemhez

Michael Schumachernek eddig kissé szerencsétlenül sikerült a szezon, ám a legendás pilóta egyáltalán nincs elkeseredve. A Kanadai Nagydíj előtt Schumacher úgy érzi, visszatérése óta eddig soha nem volt még ennyire közel a győzelemhez mint most, és ehhez az érzéshez párosul még, hogy sokan várják, hogy a csapat a hétvégén ragyogó teljesítményt nyújthat.

 
Annak ellenére, hogy Michael Schumacher az év eddigi versenyein csupán két pontot szerzett, egyértelmű, hogy a W03 tempója jelentősen javult, amit Schumacher monacói időmérőn nyújtott teljesítménye is egyértelműen bizonyít, és nem mellesleg komoly lökést ad számára a kanadai versenyhétvégére.
 
„Nagyon magabiztos vagyok. Ha a visszatérésem idejétől, a kezdetektől nézzük a jelenlegi helyzetet, talán most vagyunk a legközelebb ahhoz, hogy ezen a hétvégén egy jó eredményt érjünk el.”
 
Amikor arra kérték a német versenyzőt, hogy értékelje esélyeit azzal kapcsolatosan, hogy lehet-e ő az idei hetedik futamgyőztes, így nyilatkozott: ”Ha úgy vesszük, szeretem a hetes számot. Ez (a montreali pálya) biztos, hogy egy jó irány az autónk számára. Értem ezt arra, hogy Monacóban erősek tudtunk lenni, és itt is hasonló lehet a helyzet, ami jó a számunkra.”
 
Schumacher optimista, miután a Mercedes a szezon eleji problémákat maga mögött hagyta, és amennyiben a gumimelegítéssel nem lesz problémája, akár a győzelmet sem tartja kizártnak.
 
„Úgy vélem, hogy tulajdonképpen már Malajzia óta igen jók vagyunk. Nagyon jól megértettük az autót, és attól a pillanattól sikerült egyenletes versenyeket futnunk. Az autó teljes megértésével pedig a maximumot is kihozhatjuk belőle.”
 
 
„Az időjárás fontos tényező, és az is, hogy milyen hőmérséklet várható a nagy napon, mert szombaton a finombeállításokat ahhoz mérten kell elvégeznünk, hiszen vasárnapra már semmit sem lehet módosítani ezeken. Szóval valahogy előre meg kell jósolni, hogy mi lesz.”
 
„Ha csak megnézzük a kínai versenyt, az öt fokos pályahőmérséklet változással minden a javunkra fordult, pedig előtte nem úgy tűnt, hogy valami remek dolog lesz. Vajon lesz esélyünk valami ilyen dologra ezen a hétvégén? Sikerül-e következetesen folytatni, amit elkezdtünk? Ez itt a kérdés."
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 forma1 michael schumacher kanadai nagydíj w03