2012. jún 09.

F1 Domenicali nem tagadta, hogy a Ferrari Vettelen tartja a szemét

írta: FormaNet
F1 Domenicali nem tagadta, hogy a Ferrari Vettelen tartja a szemét

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nem tagadta kategorikusan azokat a pletykákat, hogy Sebastian Vettel a jövőben a maranellóiak versenyzője lehet. Domenicali szerint még az sem lenne probléma, ha Fernando Alonsóval együtt két igen erős kvalitású pilóta lenne a csapatban, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy jelenleg még nem kell ezzel a kérdéssel foglalkozniuk.

 
A Monacói Nagydíj hétvégéjén a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel cáfolta azokat a spekulációkat, hogy előszerződést kötött volna a Ferrarival, és 2014-ben ott folytatja tovább F1-es pályafutását.  A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali ugyanakkor nem volt ennyire kategorikus a pletykák tagadásában, és elismerte, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőn természetesen rajta tartja a szemét az olasz csapat is.
 
"Ő egy világbajnok, így a jövőben lehet némi érdeklődés iránta a Ferrari részéről. Soha ne mond, hogy soha”- mondta a csapatfőnök, aki azt is elismerte, hogy „a nagyon jó, az enyhe kifejezés” a kétszer egymás után világbajnoki címet szerző 24 esztendős német tehetségének jellemzésére. Mindemellett azt sem tartja zavarónak, hogy sokak szerint Fernando Alonsóhoz nem lenne okos dolog egy olyan erős csapattársat szerződtetni, mint amilyen Sebastian.
 
"Ez jelenleg nem kérdés, de ha valaki okos is, és nem csak erős versenyző, akkor könnyű együtt dolgozni. Természetesen nekünk a saját fiatal pilótáinkra is gondolnunk kell, akik a jövőben a Ferrari versenyzői lehetnek” – mondta a szakember, továbbá hozzátette, hogy ferraris versenyzővé válni nem egy jelentéktelen kérdés.
 
 
"Aki a vörös inget akarja viselni, annak fontos, hogy nagyon erős legyen, és nem csak a vezetői képességekben, de mentálisan is, mert el sem lehet képzelni, mekkora a nyomás.”
 
Azokon a hónapok óta tartó találgatásokon, melyek Felipe Massa esetleges utódjáról szólnak, Domenicali csak mosolygott.
 
"Ha végigvesszük az elmúlt hónapokból azokat a neveket, akik állítólag a Ferrarinál fognak versenyezni, úgy akár egy saját Ferrari bajnokságot is indíthatnánk.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 sebastian vettel stefano domenicali