2012. júl 28.

F1 Vettel: Lewis túl messze volt ma - Top 3 pilóta nyilatkozata az időmérő után

írta: FormaNet
F1 Vettel: Lewis túl messze volt ma - Top 3 pilóta nyilatkozata az időmérő után

Izgalmasan alakult a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése, ahol a pénteki napon már tapasztalt McLaren-Lewis Hamilton fölény tovább folytatódott, és végül a brit pilóta meggyőző, négy tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a McLaren 150. pole pozícióját, a szintén kiválóan teljesítő lotusos Romain Grosjean és a regnáló világbajnok Sebastian Vettel előtt.

Hamilton magyar gp időmérő után.jpg

Lewis Hamilton:

„Egészen pozitív hétvégét zártunk eddig, a fiúk hihetetlen munkát végeztek, nagyon jól sikerült felkészíteniük az autót és nagyon örülök, hogy láthatjuk, hogy a fejlesztések nagyon jól működnek. Korábban nem volt lehetőségünk az új fejlesztéseket kipróbálni, most azonban minden egyes kör, az edzések és az időmérő során is kiválóak voltak, leszámítva a Q3 első körét."

Hamilton az elmúlt versenyeken pontszerzés tekintetében jelentősen elmaradt az éllovas Fernando Alonsóhoz képest, ezért különösen fontos lenne a brit pilóta számára egy futam győzelem a Hungaroringen.

„Igazság szerint ez autóversenyzés, nem szükséges, hogy emlékeztessenek a jelenlegi lemaradásra. Egyáltalán nem dőlhetünk nyugodtan hátra , hiszen tudjuk, hogy sok-sok munka és hosszú út áll még előttünk, és most hétvégén remélem hozzá kezdünk egy új munkához."

000 facebook_banner.jpg

Romain Grosjean

Úgy tűnt, hogy a Lotusnak egy valóban jó időmérős teljesítményre van szüksége, hiszen az már eddig is látszott, hogy az autó teljesítménye rendkívül jó.

„Igaz az autó általában jó. Jó itt lenni újra az első helyeken, mivel a Német Nagydíj nem sikerült túl jól. Örülök, hogy itt Magyarországon sikerült beállítani az autót, és megtalálni azt ami eddig nem stimmelt rajta ,és végül is ide értünk az első sorba. Izgalmas lesz a holnapi nap, nagyon várom."

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel a Q3ban egyetlen gyors kört futott, ráadásul azt is használt gumin.

„Azt gondolom, hogy nehézségünk abban volt, hogy minden megfelelően működjön, az egyensúllyal volt problémánk, így nagyon nehéz volt visszahozni az autót. Az időmérő során azért sikerült fejlődnünk. A kezdeti rossz helyzetből végül is egy jobb helyzetbe kerültünk. Elhasználtuk az összes guminkat és tudtuk, hogy csak egy szett marad a Q3-ra  Nem vagyok elégedett a gyorskörömmel. Úgy gondolom Romain elérhető távolságban lett volna, Lewis viszont túl messze volt ma. Így nem valószínű, hogy ez összejött volna, ám tekintve, hogy mennyit fejlődtünk ma reggel óta és az időmérőn is, azt gondolom, jó helyzetben lehetünk holnap."

 

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 hungaroring mclaren forma1 lewis hamilton magyar nagydíj formula1 sebastian vettel romain grosjean