2012. júl 28.

GP3 Kiss Pál Tamásnak a 14. helyre volt elég az álomrajt

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamásnak a 14. helyre volt elég az álomrajt

Kiss Pál Tamás autójában a hungaroringi időmérő edzés motorproblémái után kicserélték a lambda-szondát, amitől elmondása szerint az első futamon már valamivel jobban teljesített autója az egyenesekben, bár még mindig nem tökéletesen. A magyar pilóta a 20. helyről indulva egy remek rajtot követően már 12. is volt a szombati futamon, végül a 14. helyen végzett. 

kiss pál tomi hungaroring.JPG 

"A futam előtt megint átnézettem a motort és kiderült, hogy tönkrement a lambda-szonda, úgyhogy azt kicserélték. Egy fokkal jobb is lett ettől az autó, de szerintem valami még mindig nem az igazi, mert az egyenesben a szélárnyék ellenére is távolodtak tőlem az előttem levők és nem tudtam őket támadni. A nagy meleg miatt túlmelegedési problémáink is voltak, gyakorlatilag minden folyadék forrt az autóban – a vízhőfok és az olajhőfok is végig a határon mozgott –, úgyhogy nem volt könnyű dolgunk, de hát ez sokaknak gondot jelentett, nemcsak nekünk" – zárta le magában a nap negatív történéseit a pilóta, majd sietve rátért a pozitívumokra, mert szerencsére azért azokból is akadt egy-kettő.

"A rajtom és az első kör nagyon jól sikerült, voltam már 12. is, de aztán belekerültem egy szendvicsbe, így két riválisom vissza tudott előzni. Az első kör végén így a 14. helyen álltam, és ott is maradtam egészen a leintésig. A kanyargós részen sajnos nem nagyon lehet előzni, az egyenesben pedig mindig elhúzott előlem Tio Ellinas. Próbáltam ugyan beereszteni mellé az autót féktávon, de hát valószínűtlenül távolról kellett megkezdenem a manővert, úgyhogy be kellett látnom, hogy nincs esélyem őt megelőzni, bármennyire is hajtott a hazai közönség szeretet e" – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője, aki a szokásokhoz híven ismét csapata legjobbjaként fejezte be a futamot.

"Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kint maradtak és megvárták a GP3 futamát, nagyon jólesett a buzdításuk. Köszönöm a pályamunkásoknak is az áldozatos munkájukat, szép gesztus volt tőlük, hogy a végén megtapsoltak, ez is nagyon jólesett. Sajnálom, hogy most ennyire futotta a saját és az autóm erejéből, de tényleg mindent megpróbáltam, és most ez volt a legtöbb, amit tehettünk" – mondta el nyugodt lelkiismerettel Tamás.

Az OXXO Energy Drink által támogatott pilóta végül a vasárnap reggeli második futam kapcsán elöljáróban elmondta: "Örülnék egy kis esőnek, mert úgy még nagyobb élmény lenne vezetni és talán a jó szereplésre is több esélyünk lenne. Ha száraz versenyünk lesz, akkor pedig vennem kell egy hasonlóan jó rajtot, mint most, aztán feltartanom mindenkit, aki arra jár, és akkor egy kis szerencsével talán megcsíphetjük a top8-at. A célunk mindenképp ez lesz."

A GP3-as Magyar Nagydíj második futama vasárnap reggel 9 óra 25 perckor kezdődik.

 

Borbás Bálint - P1race.com

Fotó: Paolo Pellegrini

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

hungaroring gp3 kiss pál tamás