2012. aug 26.

F1 Schumachert Spa-Francorchamps díszpolgárává avatják

írta: FormaNet
F1 Schumachert Spa-Francorchamps díszpolgárává avatják

Michael Schumacherre valóban nagyon különleges versenyhétvége vár, a jövő hétvégi Belga Nagydíjon. Ahogy arról már írtunk, ez a verseny lesz a német legenda háromszázadik futama, és ezt a jelentős eseményt tovább fokozza az a rendkívüli megtiszteltetés, hogy Spa-Francorchamps díszpolgárává avatja a Mercedes 43 éves pilótáját.

michael schumacher hockenheim.jpg

A híres, négycsillagos fürdőváros ezzel a kitüntető címmel szeretne tisztelegni a hétszeres világbajnok előtt, aki az Ardennekben kanyargó pályán eddig egyedüliként hatszor diadalmaskodott.

A német pilóta a díszpolgári cím mellé megkapja a tiszteletbeli belga állampolgárságot is. Spa- Francorchamps polgármestere, Joseph Houssa elmondta, a döntés nem csupán Schumacher rendkívüli eredményeinek szól, hanem annak a ténynek is, hogy Formula-1-es szereplésével komolyan hozzájárult az autósportok, és a kelet-belgiumi térség népszerűsítéséhez.

000 facebook_banner.jpg

Schumacher nemrégiben úgy nyilatkozott a spái pályáról, hogy olyan számára, mintha a nappalija lenne. Nem is csoda, hiszen karrierje során számtalan mérföldkő fűzi az F1 egyik legjobb, és legkedveltebb aszfaltcsíkjához.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

mercedes forma1 formula1 michael schumacher belga nagydíj Spa-Francorchamps