2012. dec 17.

F1 Hivatalos: Jövőre is Romain Grosjean lesz Räikkönen csapattársa

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Jövőre is Romain Grosjean lesz Räikkönen csapattársa

A Lotus F1 Team ma hivatalosan is megerősítette, változatlan pilótafelállással kezdi meg a 2013-as szezont, azaz Kimi Räikkönen mellett továbbra is Romain Grosjean bizonyíthat.

romain grosjean.jpg

 

Romain Grosjean Formula-1-es jövője ez idáig kétséges volt, a Lotus F1 Team azonban a mai napon pontot tett az ügy végére, és egy nappal azután, hogy a francia - Sebastian Vettelt és Michael Schumachert is legyőzve - Bankokban megnyerte a Race of Champions egyéni versenyét, az enstone-i alakulat hivatalosan is bejelentette a szerződéshosszabbítást.

„Romain egy fantasztikus tehetség, és örülünk, hogy második idényét is nálunk tölti. Nagyon jó helyzetben vagyunk azzal, hogy olyan két kivételes versenyzővel folytathatjuk, mint Romain és Kimi, hiszen építhetünk az erős 2012-es évünkre, hogy még jobb eredményeket érjünk el a következő évben. Mindkét pilóta csapattársként is nagyon jól együttműködött az első évben, és azt hiszem megvan a potenciálunk arra, hogy még nagyobb dolgokat érjünk el az előttünk álló szezonban. 2012-ben rendszeresen dobogós eredményeket értünk el, és nyilvánvalóan ezt a trendet szeretnénk folytatni, 2013-ban is” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier. 

000 facebook_banner.jpg

Grosjean 2012-ben három alkalommal állhatott dobogóra, ugyanakkor számtalan kritikát, és nem mellesleg egyversenyes eltiltást is kapott jó néhány balesete miatt. Valószínűleg a csapat ezért is gondolkodott sokáig a hosszabbításon, a 26 esztendős tehetség azonban mindvégig optimista volt, és meggyőződése, hogy rengeteget tanult az idei felemás évéből.

„Fantasztikus, hogy jövőre is a csapatnál folytathatom, és fantasztikus, hogy mekkora támogatást kapok Enstone-ból. Nagyon várom már, hogy Ausztráliában, a pályán megháláljam a belém fektetett bizalmat. Első teljes szezonomban nagyon sokat tanultam, és célom, hogy ezeket a leckéket a gyakorlatba is átültetve erősebb és következetesebb teljesítményt nyújtsak jövőre. Ensotne-ban a színfalak mögött sok izgalmas fejlesztés készül, és nagyon izgatott vagyok az E21 miatt. Voltam már üléspróbán, és beszéltem mindenkivel, aki az autó építésében részt vesz. Alig bírom kivárni, hogy a volán mögé üljek”- nyilatkozta boldogan Romain Grosjean. 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 formula-1 romain grosjean