2012. dec 18.

F1 A Marussiánál is beteltek a helyek, még egy újonccal bővül a 2013-as rajtrács

írta: FormaNet
F1 A Marussiánál is beteltek a helyek, még egy újonccal bővül a 2013-as rajtrács

A MarussiaF1 Team ma hivatalosan is megerősítette, hogy jövőre Max Chilton lesz Timo Glock csapattársa.

max chilton- marussia.jpg

 

A sauberes Esteban Gutierrez és williamses Valtteri Bottas mellé egy harmadik újonc pilóta csatlakozik a 2013-as Formula-1-es mezőnyhöz, Max Chilton személyében, aki a Caterhamhez igazoló Charles Pic helyét veszi át a Marussia csapatnál.

A 21 esztendős Chilton az elmúlt három évben a GP2-ben versenyzett, és idén a negyedik helyet szerezte meg az összetettben. Abu Dzabiban már a pénteki első szabadedzésen kipróbálhatta a Marussia versenyautóját, mindemellett részt vett a fiatal pilóták tesztjén is.

„Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek most. Nagyon szerencsés vagyok, hogy az elmúlt hat versenyen a Marussia F1 Team tartalékpilótája lehettem, ami azt jelentette, hogy megismerhettem az embereket, a csapatkultúrát, és rendszerét, és persze a 2012-es csomagot.”

„A Japán Nagydíj óta nagyon közelről figyelhettem azt a hihetetlen elkötelezettséget és eltökéltséget, ami a csapatot jellemezte. Egészen az utolsó versenyig keményen dolgoztak. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy csatlakozhatom, és ezekkel az emberekkel kezdhetem meg F1-es karrieremet” – nyilatkozta boldogan a brit pilóta.

„A szezon előtti tesztekig még van pár hét, így a legfőbb hangsúly most a fizikai felkészülésen van, miközben a lehető legtöbb időt töltöm majd a technikai csapattal, hogy segíthessem annak az autónak a fejlesztését, melyet debütáló F1-es szezonomban vezethetek.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 marussia formula-1 max chilton