2012. dec 18.

Kobajasi feladta 2013-as F1-es reményeit

írta: FormaNet
Kobajasi feladta 2013-as F1-es reményeit

Kobajasi Kamui saját honlapján jelentette be, jövőre valószínűleg nem lesz része a királykategória mezőnyének, mert nem sikerült egy versenyképes csapattal sem megállapodnia. A japán versenyzőt semmilyen más széria nem érdekli az F1-en kívül, így a rajongóktól eddig összegyűjtött támogatást félreteszi a 2014-re.

27. kobajasi kamui.JPG

Kobajasi Kamui egyike volt azon Formula-1-es versenyzőknek, akik az évadzáró Brazil Nagydíjon úgy sorakoztak fel a rajtrácsra, hogy még nem tudták lesz-e jövőre folytatás. A 26 esztendős japán harmadik szezonját teljesítette Peter Sauber csapatánál, ám nemrégiben kiderült, hogy 2013-ban egy újonc, a mexikói Esteban Gutierrez veszi át a helyét, mellé pedig Nico Hülkenberg érkezik a Force Indiától.

Támogatók híján Kobajasi saját honlapján a rajongókat szólította meg, és gyűjtött pénzt ahhoz, hogy jövőre is Formula-1-es pilóta lehessen, ám annak ellenére, hogy (a rajongókon kívül néhány japán cég közreműködésével együtt) nagyjából 8 millió euróval tudta volna segíteni 2013-as lehetőségeit, nem sikerült versenyképes csapatot találnia. Hétfőn este saját honlapján lezárta a gyűjtést, megköszönte az eddigi támogatásokat, és elmondta, 2014-ben mindenképpen szeretne visszatérni a szériába.

000 facebook_banner.jpg

„Köszönöm a hatalmas támogatást. Nagyra értékelem, hogy nagyon sokan adományoztatok nekem, és el kell mondanom, hogy az adománygyűjtés kezdete óta ez egy nagy hír lett Japánban, ami óriási hatással volt néhány japán vállalatra is, és tőlük is kaptam támogatást. Abba a helyzetbe kerültem, hogy legalább 8 millió eurót tudtam volna felmutatni. Ha megnézzük, hogy milyen rövid idő alatt történt mindez, akkor láthatjuk, ez egy lenyűgöző reakció, és megmutatja, hogy még mindig nagy lehetőségek vannak a japán cégekben”- köszönte meg az eddigi felajánlásokat az 60 nagydíjat maga mögött tudó Kobajasi.

„Sajnos az idő még így is rövid volt, és nem sikerült bebiztosítanom 2013-ra egy ülést egy versenyképes csapatnál. Bevallom, nagyon szomorú vagyok, és sajnálom azokat a rajongókat, illetve japán cégeket akik támogattak. De továbbra is bízom abban, hogy 2014-re elérhetem ezt a célt. Szeretném most leállítani az adománygyűjtést, és miközben ezt a pénzt elteszem 2014-re, elkezdek nézelődni, hogy mi lehet a legjobb megoldás 2013-ra és 2014-re. Legfőbb cél, hogy 2014-re egy versenyképes ülést kapjak. Más kategóriák nem érdekelnek” – jelentette be a japán tehetség, aki jövő évben is számít rajongóira. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 sauber formula-1 kobajasi kamui