2013. jan 23.

Robert Kubica - F1 még nem, de DTM teszt, és ERC már igen

írta: FormaNet
Robert Kubica - F1 még nem, de DTM teszt, és ERC már igen

A még mindig lábadozó Robert Kubicáról tavalyi, olaszországi ralis sikerei óta nem érkezett sok hír, az azonban bizonyos, hogy a lengyel  pilóta továbbra sem adta fel autósporttal kapcsolatos reményeit. Toto Wolff, a Mercedes vezetésébe frissen átigazol szakember szerint Kubica továbbra sincs olyan fizikai állapotban, hogy F1-es autót teszteljen, ám a héten a DTM-ben fut majd, melyhez az autót Wolff új cége biztosítja.

Kubica a Mercedes DTM-jét teszteli.jpg

Kubica tavaly Olaszországban meglehetősen versenyképesnek bizonyult néhány rali futamon, ahhoz képest, hogy balesetét követően akkor tért vissza az autósportba, és jelenleg úgy tűnik, a  European Rally Championship (ERC) szériában próbálja ki magát, egy Ford, vagy egy Citroen volánja mögött.

Emellett azonban a pályaversenyekhez is közel marad, hiszen pénteken Valenciában, a Mercedes DTM-ben induló autóját teszteli majd.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy ez a jelenlegi lehetőség lehet-e egy későbbi mercedeses F1-es kapcsolat előszele, erre azonban Wolff némileg kitérő választ adott, és elmondta, a komoly rali-sérülések miatt Kubicának sokkal több időre van szüksége.

"Ha azt látjuk, hogy jól bánik a mostani versenyautója leszorítóerejével, akkor is azt gondolom, hogy továbbra is van még fizikai korlátja annak, hogy  monocoque alvázas autót vezessen, a könyöke és a karja miatt” – vélekedett Toto Wolff.

000 facebook_banner.jpg

„Azt hiszem, mi mindannyian nagyon szeretnénk Robertet látni a jövőben, ahogy jól dolgozik egy Formula-1-es autóban, de jelenleg ez határozottan korai lenne még.”

Wolff hangsúlyozta, hogy a DTM teszt csupán egy állapotfelmérő kitérő a lengyelpilóta számára.

„Nyilvánvaló, mi mindannyian szeretjük Robertet. Ő nagyon különleges. Azt gondolom, amit mi csinálni akarunk a Mercedes-Benznél, az lehetőséget ad a számára, hogy megfelelő teszteken vegyen részt, megfelelő versenyautóval, hogy láthassuk, hogy megy neki, és hogy érzi magát. Még nem 100 százalékosan fit. Ez az első alkalom, hogy olyan autóba ül, ami rendelkezik leszorítóerővel, és ez lehet a kiindulási pont” – vélekedett Toto Wolff.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 robert kubica formula1 dtm erc tot wolff