2014. jan 16.

F1 2014-es autóbemutatók időpontjai (folyamatosan frissítve)

írta: FormaNet
F1 2014-es autóbemutatók időpontjai (folyamatosan frissítve)

Noha a versenyszezon kezdetéig várnunk kell még két hónapot, de a jövő héten kezdődő autóbemutatókkal-, majd az előszezoni tesztekkel már hangolódhatunk az új F1-es korszakra. Jelenleg úgy tűnik, hogy a 11 csapat közül csak a Lotus fog hiányozni az első kollektív teszthétről, bár jerezi jelenlétét hivatalosan még nem minden csapat erősítette meg.

ferrari 2014.JPG

 

McLaren-  január 24. (péntek)

A jelenlegi állás szerint elsőként a McLaren MP4-29-es versenyautója mutatja meg magát a nagyközönségnek, mégpedig az interneten. A wokingi gárda jövő hét péntekre, magyar idő szerint délután egy órára tűzte ki az időpontot, és meg nem erősített információk szerint - a Vodafone-nal való szakításukat követően - az új főszponzort is ekkor jelentik be. Az autóbemutatót a csapat hivatalos honlapján lehet majd látni. Néhány nappal a bejelentést követően a csapat szóvivője elismerte, hogy az FIA töréstesztjén gondjaik adódtak, de hozzátette, hogy az első kollektív tesztre egészen biztos, hogy minden szükséges dokumentum rendelkezésükre fog állni. 

Ferrari - január 25. (szombat)

A McLaren bemutatója utáni napon a Ferrari is felfedi idei konstrukcióját, melynek nevéről a szurkolók dönthetnek. Öt verzió közül lehet választani (F14 T, F14 Scuderia, F14 Maranello, F166 Turbo és F616), és a szavazatokat január 24-én 12.30-ig lehet leadni a csapat hivatalos honlapján, illetve a Twitter és Facebook oldalukon. A szavazás lezárását követően az első hivatalos fotókat és a 2014-es versenyautó nevét 14.30 körül hozza nyilvánosságra a maranellói csapat. 

Sauber - január 26. (vasárnap)

A csapat hivatalos közleménye szerint vasárnap délután négy órakor jelennek majd meg az első fotók a C33-ról, majd ezt követően a svájci alakulat you tube csatornáján néhány interjút tesz közzé, többek között a versenyzőkkel, Adrian Sutillal és Esteban Gutierrezzel készült beszélgetést is. Peter Sauber csapata azt is egyértelművé tette, hogy ott lesznek a jerezi teszten. 

Toro Rosso - január 27. (hétfő)

Jean-Eric Vergne és a mezőny egyik újonca, Daniil Kvjat a teszt előtti napon, hétfőn délután (17.30) a jerezi pálya boxutcájában rántja le a leplet idei járgányáról, az STR9-ről. A faenzaiak egy nappal megelőzik a "nagytestvért", ugyanis a világbajnok csapat idei konstrukciója majd csak a kollektív teszthét első napján mutatja meg magát a nagyközönségnek. 

Red Bull, Mercedes, Williams, Caterham - január 28. (kedd)

Sok csapat nem csinál nagy felhajtást, és mindössze az első tesztnap reggelén rántja le a leplet idei versenyautójáról. A Red Bull RB10-ese és Mercedes W05-öse közvetlenül az említett gyakorlás kezdete előtti percekben debütál, és ezt a verziót szokhattuk meg többek között a Williamstől és a Caterhamtől is. 

A többi alakulat egyelőre még nem közölte konkrét terveit, bár a Marussiánál elmondták, hogy mivel idén minden egyes tesztkilométer különösen fontos, ezért minden erővel azon vannak, hogy az első teszthétre készen álljon az új autó. A Lotus viszont egészen biztos, hogy nem lesz ott Spanyolországban még a tavaly autóval sem. Az enstone-i alakulat versenyzői, Romain Grosjean és Pastor Maldonado csak február 19-én kezdődő bahreini gyakorláson kezdhetik meg a munkát.

Kollektív tesztek időpontjai:

Január 28-31 – Jerez 

Február 19-22 – Bahrein

Február 27- március 2 - Bahrein

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

forma-1 2014 autósport formula-1 autóbemutatók