2014. nov 06.

F1 A Sauber új pilótafelállással vág neki a 2015-ös évnek

írta: FormaNet
F1 A Sauber új pilótafelállással vág neki a 2015-ös évnek

A Sauber F1 Team múlt hétvégén jelentette be, hogy Marcus Ericssont szerződtette le 2015-re, most pedig az is hivatalossá vált, hogy a svéd versenyző csapattársa egy újonc pilóta lesz, a brazil Felipe Nasr személyében.

felipe nasr.JPG

 

A Sauber F1 Team az elmúlt pár napban pontot tett jövő évi pilótafelállására, miután az Amerikai Nagydíj hétvégéjén az idén a Caterhammal debütáló Marcus Ericsson szerződését jelentette be, a mai napon pedig megerősítette, hogy a második hely is gazdára talált. A Williams tartalékpilótája, a 22 esztendős Felipe Nasr lett a befutó, aki jelenleg a GP2-ben versenyez. Ez egyben azt is jelenti, hogy Esteban Gutiérrez és Adrian Sutil is parkolópályára került.

Nem titok, hogy mindkét pilóta komoly összeggel segítette elő sauberes szerződését. Ericsson a hírek szerint nagyjából 18 millió dolláros szponzori támogatást tud maga mögött, és Austinban az újságírók kérdésére Monisha Kaltenborg nem is tagadta, hogy a döntésben anyagi megfontolások is szerepet játszottak.

„Őszintének kell lennünk ezen a téren. Ha a privát csapatok helyzetét nézzük, nyilvánvaló, hogy ezeket az érveket is fontolóra kell venni a döntésnél. Hogy ez jó vagy rossz, arról most ne beszéljünk, de nem ő az egyetlen pilóta, akinek pénzügyi támogatottsága van, szóval ez nem jelent negatívumot”- nyilatkozta hétvégén a csapatvezető.

000 facebook_banner.jpg

Felipe Nasr pályafutását évek óta Latin-Amerika legnagyobb pénzügyi intézménye, a brazil kormány többségi tulajdonában lévő Banco do Brasil segíti, és a Sauber azt is megerősítette, hogy jövőre a cég logói ott lesznek az autókon, azaz itt is komoly szponzoráció döntött.

„Egy ideje figyelemmel követjük Felipe pályafutását, és miután sikeres volt a junior kategóriákban, egyértelműen megérdemli, hogy helyet kapjon a Formula-1-ben. Örömünkre szolgál, hogy jövőre ő lesz az egyik versenyzőnk. Brazíliát ezáltal egy fiatal, tehetséges pilóta is képviselheti. A Banco do Brasil fontos partnere Felipének, és örülünk, hogy egy ilyen neves cég támogatja őt ebben a fontos lépésben” – nyilatkozta a csapat hivatalos közleményében Monisha Kaltenborg. 

Felipe Nasr: A Sauber F1 Teammel történő szerződésem egy nagyon fontos lépés a karrieremben, és egy felejthetetlen pillanat. Köszönettel tartozom szurkolóimnak, családomnak, barátaimnak, a szponzoroknak, korábbi csapataimnak és országomnak. Most egy álmom vált valóra. Olyan nagy versenyzők kezdték pályafutásukat a Saubernél, mint Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Robert Kubica és Sebastian Vettel. Büszke vagyok arra, hogy immár része vagyok ennek a családnak. A Williamsnél sokat tanultam és egy csodálatos évem volt a csapattal, melyben felkészülhettem arra, hogy Formula-1-es versenyző legyek. 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 sauber formula-1 felipe nasr