2017. feb 14.

F1 Alonsón nem múlik majd a futamgyőzelem

írta: FormaNet
F1 Alonsón nem múlik majd a futamgyőzelem

Fernando Alonsót az elmúlt három év nem kényeztette el eredményekkel. Futamgyőzelmet utoljára 2013-ban szerzett, még a Ferrari F-138-cal, a Spanyol Nagydíjon, dobogón pedig 2014-ben állt utoljára, a Magyar Nagydíjon, ahol a második helyet szerezte meg. A spanyol világbajnok nagyon ki van éhezve a sikerre, így nem véletlen nem tud egyetérteni új csapatfőnökével, Zak Brownnal abban, hogy idén még ne számítsanak futamgyőzelemre.

fernando-alonso-mclaren.jpg

A 2015 óta tartó, McLaren-Honda partnerség egyelőre még nem hozta meg a várt eredményt, sőt az elmúlt két év a wokingi alakulat fennállásának talán legeredménytelenebb időszaka, ám tavaly már némi előrelépés történt. Az új csapatfőnök azonban továbbra sem bizakodó a futamgyőzelmet illetően.

Verseny nem fogunk még nyerni” – nyilatkozta az elmúlt héten Zak Brown.

A spanyol pilóta nem feltétlenül osztja a csapatfőnök borúlátását. 

Olvastam azt, amit Zak Brown mondott, de ki tudja” – nyilatkozta Alonso.

Én magam pozitívan állok hozzá, a világbajnokságra intenzívebben készültem mint valaha, és mindent megtettem azért, hogy megfelelő legyen az erőnlétem.”

A kétszeres világbajnok arról is beszél, mennyit tud abból, hogy az idei autó narancssárga színű borítást kap.

Én is olvastam, hogy lehet narancssárgák leszünk, feketével vagy fehérrel. Megkérdeztem Ericet (Boullier) aki azt mondta, majd az induláskor meglátom. Amit én remélek az az, hogy gyors lesz.”

A kemény felkészülés a kétszeres világbajnok számára minimum napi 50 km kerékpározást és 5 km futást jelentett, mindez pedig az idei gyorsabb autók miatt nagyon fontos lehet, mint ahogy az is, hogy ő a mezőnynek egyik olyan tagja, aki még vezetett igazán gyors F1-es autót.

„Az ide mezőnyben a pilóták 90 százaléka csak olyan autót vezetett, amely alig gyorsabb, mint egy GP2-es versenyautó, ám én vezettem olyan (gyors) F1-es autót, amilyet talán soha többé nem fogunk már látni. Ha idén sikerül fejlődnünk pár másodpercet, az talán hasonlatos lehet ahhoz, de nem hinném, hogy ez gyökeresen megváltoztatja a fizikai követelményeket.”

A kétszeres spanyol világbajnoktól azt is megkérdezték, tervezi-e valóban az idei szezon végén a visszavonulását.

„Majd meglátjuk. Egyelőre mindent csak lépésről lépesre” – nyilatkozta Fernando Alonso, akit későbbi döntésében minden bizonnyal befolyásol majd idei eredménye és az esetleges, más csapatoktól érkező ajánlatok.

A tavalyi év bajnoka, Nico Rosberg is osztozik a spanyol versenyző optimizmusában, és úgy véli, idén a szabályváltozások esélyt adnak majd arra, hogy a McLaren előrelépjen.

“Fernando idén dobogós lesz, vagy legalábbis közel lesz hozzá. A szabályváltozások miatt mindenki nulláról indul, így jó esélyei vannak. Persze majd kiderül, akármelyik csapat előrébb léphet, de szerintem a McLaren sokat fog javulni. Azt nem gondolom, hogy ők dominálnak majd, de élni fognak a mostani lehetőségekkel.”

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 fernando alonso formula1