2017. már 08.

F1 Hamilton és Bottas Ferrari veszélyre figyelmeztet

írta: FormaNet
F1 Hamilton és Bottas Ferrari veszélyre figyelmeztet

A második teszthét első napján ugyan a williamses Felipe Massa volt a leggyorsabb, ám Mercedes versenyzőit a Ferrari következetes és gyors tempója nyűgözte le. Sebastian Vettel a tabella második helyén zárt, és mindössze szűk két tizeddel maradt el Massa idejétől úgy, hogy a két leglágyabb keveréket nem is használta.

ferrari_vettel.JPG

Az elmúlt három év világbajnok csapata, a Mercedes egyelőre továbbra is az idei szezon egyik top csapatának tűnik, ám a téli tesztek alapján a Ferrari is remek formában van, és így gondolja ezt Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is. Sőt Hamilton szerint jelenleg a vörösök a legjobbak.

„A Ferrari lehet most a favorit. Nem tudjuk nem észrevenni, hogy milyen hatalmas munkát végeztek. És ma úgy tűnt, hogy a Red Bull is elég gyors. Biztos, hogy az első verseny szoros lesz. Jelenleg azt hiszem a Ferrari a leggyorsabb, és utánuk vagyunk mi és a Red Bull”- mondta hétfőn Hamilton, aki aznap délelőtt az eddig megszokottakhoz képest kevés kilométert gyűjtött, azt is elmondta miért.

"Nem volt túl produktív a délelőtt, de volt néhány problémánk, és inkább feláldoztuk az időt, hogy délután Valtterinél minden rendben legyen.”

Valtteri Bottas a nap második felében már 86 körig jutott, és jó néhány hosszú etapot teljesített, a beállításokat és a gumikat tesztelték. Ezzel együtt ő is osztja Hamilton véleményét arról, hogy még nem állt össze teljesen az új autó.

„Sok kilométert sikerült gyűjteni - négy óra alatt több mint 80 kört -, ami jó. Még mindig a hosszú etapokra koncentrálunk, különböző beállításokon próbáljuk kiismerni a kocsit, így nem volt értékelhető köridőm”- mesélte Bottas.

„Még nem tartunk ott ahol lenni szeretnénk. Sok tennivalónk van még az autóval, hogy kielemezzük az összes fejlesztést, hogy mi az ami jó, mi az ami nem, és tisztán lássuk, melyek azok a területek, ahol javítanunk kell. A köridőket még nem nézegetjük, de a múlt heti legjobb időnket biztosan felül tudjuk múlni, ha akarjuk.”

Arra a kérdésre, hogy ki lehet a legnagyobb rivális, Bottas is hasonló választ adott, mint brit csapattársa.

„Azt hiszem a Ferrari nagyon jó. Úgy néz ki, hogy megbízható és gyors is. Nem szabad alábecsülnünk őket, és a Red Bullt sem. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk Melbourne-be.”

 

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 lewis hamilton formula-1 valtteri bottas