2017. már 09.

F1 Alonso: Egy baja van a McLarennek, a motor

írta: FormaNet
F1 Alonso: Egy baja van a McLarennek, a motor

Kár lenne szépíteni, a tényt, hogy a McLaren-Honda továbbra is nagy bajban van, és ennek legfőbb oka a Honda. Ahogy telnek a tesztnapok, az érintettek egyre frusztráltabbak, a japán cég szabadkozik, a McLaren vezetése próbálja látszólag fenntartani a nyugalmat, ám Fernando Alonso úgy tűnik, nem tud már jó képet vágni ehhez a szenvedéshez.

alonso.JPG

Szerdán Fernando Alonso vezette Barcelonában a McLarent, de ismét sok időt vesztegelt a garázsban, a nap végére mindössze 46 körig jutott, legjobb ideje pedig három másodperccel volt rosszabb, mint az élen záró mercedeses Valtteri Bottasé.

Alonso téli optimizmusa mostanra szemmel láthatóan szertefoszlott, és a nap végén az újságírók előtt meglehetősen keményen odaszólogatott a Hondának.

„Csupán egyetlen problémánk van, a motor. Megbízhatatlan és gyenge. Talán 30 km/óra hiányzik az egyenesekben. Minden egyenesben. És amikor minden egyenesben 30 km/órával lassabb vagy, akkor nehéz jól érezni magad az autóban. Minden jónak érződik, de amikor megérkezel egy normális sebességhez, nem tudod mi fog történni”- kritizált a kétszeres bajnok, és persze nem titkolta azt sem, hogy nem erre számított a télen.

„Talán idén ez az egész kicsit bosszantóbb, mert sok változás történt a szabályokban, és ezzel nagyobbak voltak a reményeink is. Úgy gondoltuk, hogy felzárkózhatunk, éppen ezért mindenképp javítanunk kell még. A helyzetünk jelenleg messze van az ideálistól. Nem vagyunk egy szinten az elvárásainkkal, és a téli teszteken nem haladunk úgy, ahogy szeretnénk. De végülis ezek még csak a téli tesztek.”

„Emlékszem 2014-ben a Red Bull kb hét kört teljesített a tesztek alatt, majd a szezon során nyertek 2-3 versenyt. Szóval mondhatjuk, hogy elég hosszú a szezon ahhoz, hogy van idő reagálni a problémákra. Jelenlegi helyzetünk nyilván nem titok, nem tudunk úgy csinálni, mintha elégedettek lennénk, és minden rendben lenne. Nem tudjuk befejezni a programunkat, nem tudunk annyi kört megtenni, amit reggelente eltervezünk, és néhány fontos információ még hiányzik. Mindig áttoljuk a feladatokat a következő napra, de aztán megint nem tudjuk teljesíteni, és már csak két napunk maradt. Megbízhatóság és teljesítmény tekintetében is nagy a lemaradásunk”- értékelt csalódottan Alonso.

Amikor megkérdezték tőle, hogy a katalán pályán teljes gázzal át tudna-e menni a 3-as kanyaron, ismét kissé ironikus választ adott: „Nekünk nem csak a 3-as kanyar padlógázas, hanem talán az összes.”

Szólj hozzá

honda f1 forma-1 mclaren fernando alonso formula-1